… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Ezekkel a virágokkal teheted elbűvölővé az otthonodat nyáron!

Ezekkel a virágokkal teheted elbűvölővé az otthonodat nyáron!

A virágok mindent felvidítanak, egyszerű praktikákkal te is barátságossá teheted a lakásodat. Vannak nagyon egyszerűen kezelhető növények, így attól sem kell tartanod, hogy  rövidéletűek lesznek melletted. A kertben és a vázában is remekül mutatnak, az már csak tőled függ, hogy melyiket választod.

Rózsa
A rózsa az egyik legelterjedtebb virág hazánkban, szinte minden kertben fellelhető, tavasztól egészen őszig virágzik, nyáron tehát tökéletesen lehet vele dekorálni. Megszámlálhatatlan fajtájuk létezik, mindenféle színben beszerezhetőek.

Árnyliliom
A hosták nagyon változatosak, több színben is fellelhetőek, így igazán egyszerűen lelhetsz rá a neked legmegfelelőbbre. Levéldísznövényeknek tartják őket számon, hiszen lenyűgözően szép virágai nem sok időre nyílnak ki. Főként kertben alkalmazzák őket, sziklás részeknél vagy a fák alatt, de legújabban a virágkötészet is felfigyelt nem mindennapi szépségükre.

Vízi játszint
A mi kedvencünk az úszó játszint, ez a trópusi növény nem igényel mást csak vizet. Mutatós kékes-lila virágai nyáron nyílnak, így ebben az időszakban a legszebbek. Kerti tavakba és akváriumokba is nagyon jól néz ki, sokféleképpen dekorálhatsz vele. Nem szereti a hideget, tehát télen érdemes bevinni, ha előtte a kertben volt. Ilyenkor nyugodtan tegyük át egy akváriumba vagy egy szép tálba, minden tápanyagot a vízből nyer, ezáltal nagyon könnyen kezelhető.

Hortenzia
Ennek a páratlan virágnak mindenki ismeri féktelen szépségét, könnyed eleganciát sugall magából, melytől minden ragyogóvá válik körülötte. Szinte a szivárvány összes színében fellelhető, több mint harminc fajtája ismert. Tévhit, hogy a hortenzia hamar tönkremegy, egy kicsi odafigyeléssel kerted állandó része lehet. Vágott formában is egyre elterjedtebb, így két hétig is káprázatos marad.

Dália
Ezek a virágok a kertben és a vázában is pompásan megállják a helyüket, rengeteg fajtája, formája létezik számos színben tündökölve.  Alakját tekintve három típusa van, labda dália, mely gömb formájú, kaktusz dália, melynek hegyes szirmai vannak és a dekoratív dália. Vázában tárolva sokáig megtartja szépségét, elegánsan mutat minden alkalomkor. A napos, meleg helyeket szereti, illetve nagy a vízigénye, ha ezeket megadod neki kamatostul meghálálja.

Tipp:Próbáld ki, hogy beleraksz egy vázába különböző fajtájú virágokat, de ugyanolyan színűeket, ettől a pici trükktől változatos, mégis igényes csokrot tudsz készíteni az  asztalra, amivel biztosan nyerő leszel a vendégek előtt. A hortenzia és a klemátisz tökéletes páros lehet erre az alkalomra.

 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest