… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Ezek a világ legboldogabb országai!

Ezek a világ legboldogabb országai!

A 2013-as World Happiness Report kutatásai alapján az emberek Észak-Európában a legboldogabbak. A dobogó legfelső fokán Dánia, Norvégia, és Svájc található, Kanada ezúttal a hatodik helyen végzett, Mexikó pedig egy lépéssel megelőzte az USA-t. 

A 165 országot a Gallup World Poll reprezentatív felmérése alapján rangsorolták, olyan szempontok alapján, mint a várható élettartam, az életút megválasztásának szabadsága , és a szociális támogatás. Dánia rendületlenül tartja első helyét tavaly óta, idén is ő kapta a legmagasabb pontszámot az 1-től 10-ig tartó skálán. Az idei évben a 2,936-os Togo-tól, egészen 7,693-os Dániáig terjedtek a pontszámok. Összehasonlítva a tavalyi évhez képest idén még részletesebb elemzést és ajánlásokat készített a World Happiness Report. Az idei rangsorban Magyarország a 110. helyen áll 4,78 ponttal, többek között megelőzött minket Mongólia, Kirgizisztán, Líbia, Nigéria és Vietnam is.

Dánia a legboldogabb
Nem ez az első alkalom, hogy a Dánok megnyerték ezt a rangos címet. Még 1973-ban az Európai bizottság úgy határozott, hogy kideríti, mi az ami az országok polgáraira hatással van. Mióta a tagállamok körében felmérést végeznek a jólét és boldogság tekintetében Dánia minden évben vezető helyen áll a tabellán. A kutatások során arra kérik az embereket, hogy értékeljék az életüket. A felmérések szerint, a dánok azért olyan boldogok, mert magas bizalom jellemzi őket az idegenekkel szemben. A bizalom pedig boldogságot szül. Emellett az is lényeges szerepet játszik a kérdésben, hogy képesnek érzik magukat arra, hogy megváltoztassák az életükben azt, ami nem tetszik nekik. A felmérést végzők szerint, nagy dolog a dán társadalomban, hogy nem ítélik el egymást, ez lehetőséget ad számukra, hogy olyan életet éljenek, amilyet akarnak, ami nem jellemző más országokra. A hozzáállásuk a pénzhez is más, mint a többi ország lakóinak, nem olyan fontos a társadalom életében, mint pl. Nagy-Britanniában, vagy Amerikában.

Íme az első 10. helyezett!

1. Dánia

2. Norvégia

3. Svájc

4. Hollandia

5. Svédország

6. Kanada

7. Finnország

8. Ausztria

9. Izland

10. Ausztrália

Hozzászólások

Pin It on Pinterest