… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Ezek a csajos dolgok idegesítik a férfiakat

Ezek a csajos dolgok idegesítik a férfiakat

Amennyire idegesítenek bennünket a túlságosan is férfias kirohanások, ténykedések, legalább annyira zavarja az erősebbik nemet néhány nőiesnek titulált szokás. A harmónia érdekében az alábbi tevékenységeket érdemes férfitársaságon kívül, vagy esetenként inkább „titokban”, a legjobb barátnőnkkel űzni.

Ne mondd, hogy „semmi bajom”
A legtöbb férfi egyetlenegyszer kérdez rá, a partnerének mi nyomja a lelkét, ha az kihátrál a beszélgetésből, akkor nem hajlandó tovább foglalkozni a problémával. A férfiak észjárása szerint meg kell adni az esélyt a panaszkodásra, de ha nem érkezik válasz, akkor a probléma jó eséllyel nem olyan nagy, hogy foglalkozni kellene vele. Erről a nők egészen másként vélekednek, többségüket kicsit faggatni, nyaggatni kell annak érdekében, hogy megnyíljanak. Amennyiben a mi partnerünk is a nagy átlaghoz hasonlóan csak egyszer kérdez, akkor ne vágjuk rá duzzogva, hogy semmi bajunk. Ha még nem állunk készen a beszélgetésre, kérjük meg, hogy térjünk kicsit később vissza a témára, de számítsunk rá, hogy ez esetben nekünk kell majd felhozakodnunk a problémánkkal. A legtöbb férfi ráhagyja a kedvesére a duzzogást, nem hajlandóak foglalkozni a női hisztériával, ezt tudomásul kell venni, amikor ki szeretnénk fejteni a gondolatainkat.

Ne beszéld ki az intim dolgokat
Amennyire egy nőnek természetes, hogy átbeszéli barátnőjével a szerelmi életét, jót és rosszat egyaránt elmond a partneréről, egy férfi számára annyira idegen ez az életfelfogás. Bár akadnak az erősebb nem tagjai között is olyan emberek, akik szívesen megosztják barátaikkal a pletykákat, azért ez a ritkább. Emiatt sok férfi zokon veszi, ha a kedvese arcpirongatóan intim dolgokat ecsetel az ismerősöknek, főleg, ha azok nem mindenáron ajnározzák őt. Nem tiltott dolog a lányos csevej, de lehetőleg intézzük úgy, hogy az ne jusson vissza a partnerünkhöz. Ugyanez vonatkozik a szerelmünk barátaira, ismerőseire. Ha nem tudjuk visszafogni magunkat és azonnal továbbadjuk a hallottakat, akkor később ne vegyük zokon, ha a partnerünk nem mondja el a frissen bezsebelt információkat.

Ne akard megváltoztatni később se
Sok nő elköveti azt a hibát, hogy csupán a kapcsolat elején hajlandóak alkalmazkodni partnerükhöz, a későbbiek folyamán megpróbálják szorosabbra húzni a gyeplőt. Ez a legtöbb férfiből (érthető módon) nemtetszést és ellenállást vált ki, tehát a hölgyek éppen az ellenkezőjét érik el annak, amit szeretnének. Ha az elején megadjuk partnerüknek a teret, támogatjuk hobbijában, kikapcsolódási lehetőségeiben, akkor ezen a későbbiekben se akarjunk változtatni. Természetesen ahhoz mindenkinek joga van, hogy elmondja a véleményét és adott esetben kompromisszumot igényeljen a kedvesénél, de teljes egészében megváltoztatni valakit sosem lehet szerencsés. Adok-kapok dolog ez, ami ráadásul hosszútávon is működőképessé teszi a kapcsolatot. Ha mindenki szabadon ténykedhet, akkor az együtt töltött idő harmonikusabb, boldogabb lesz. Ezzel szemben, ha senki nem csinálhatja azt, amit szeretne, akkor a páros egymás mellett, de duzzogva fogja tölteni a napokat.

Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest