… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Extrém wellness központok

Extrém wellness központok

Hallottál már a csokoládés fürdőparadicsomról, vagy a víz alatti spa mennyországról? A legvadabb kezeléseket és spa központokat gyűjtöttük össze avilág minden tájáról. A váratlan meglepetések a pihentető kezelések közben garantált!

Édes pihenés
Ha akarsz Pennsylvaniában akár nyakig elmerülhetsz a csokoládéban, anélkül, hogy egy dekát is híznál. A Hotel Hershey az 1930-as években épült, a várost úgy is szokták nevezni, mint „A legédesebb hely a földön”, a benne található hotel pedig a Mekkája. A kezelések közé tartozik a felvert csoki fürdő, ami megnyugtatja és puhává varázsolja a bőrt, a csokoládébabos bőrradírozás a kakaóbab hártyájával, és a csokoládé masszázs, ami a klasszikus svéd masszázs édességgel kevert változata. A hotel spa részlege 2011-ben ünnepelte 10. évfordulóját, ennek alkalmából Csoki és Rózsa nevű testkezelést is kínált. A Spa Hotel Hershey olyan, mintha Willy Wonka spa szalonjába léptünk volna be.

Sóbarlangok gyöngye
A Radisson Blu Salt Spa Írország egy városában Galway-ban található. Az egész spa központ barlangszerű térként lett kialakítva, a falakat végig természetes, főként Holt-tengeri só borítja be. A teret lágy zene és halványsárgás fény hatja át, megvilágítja a falakon lógó só cseppköveket és vízeséseket. A kezelések között megtalálható a már jól ismert só terápia, ami főként a természetes sóbarlangok mikroklímájának szimulációja. Baktérium és csíramentes levegőt teremt, így kifejezetten hatásos gyógymód azok számára, akik olyan megbetegedésekben szenvednek, mint az asztma, a szénanátha, a légcsőhurut, az alvászavar, vagy az ekcéma. A fürdő befogadóképessége egyszerre maximum 10 fő, a kezelések alatt sokan alszanak és meditálnak.

Víz alatti paradicsom
A Maldív-szigeteki Lime Spa látvány már önmagában nyugtató hatással van az idegekre a Huvafen Fushi nevű szállodakomplexumban. Az itt található spa a világ első víz alatti gyógyfürdője. A víz felett számos bungalow található, a víz alatt pedig több kezelőszoba rejtőzik, melyek egzotikus wellness élményt nyújtanak. Az „Escape” során egy önmelegítő iszappal vonják be a nyakat, a hátat és a vállakat, a „Pulp Friction” pedig teljes bőrradírt jelent, amit növényi olajok és ásványi tengeri só segítségével végeznek. Mindeközben varázslatos látvány tárul a vendégek elé, bohóchalakat, angolnákat, de még cápákat is megleshetünk. A víz alatti üveghelységek mellett, a víz felett is vannak kezelőszobák, melyek üvegfenekűek, így akár fentről is csodálhatjuk a tenger világát. A helységek között található a szauna, jégszoba, és a jóga pavilon is. A fenti fürdő dekorációját teljes mértékben a tenger birodalma ihlette.

Fagyos pihenés
A szlovákiai Aqua City-t 2006-ban nyitották meg, a spa központ célja, hogy extrém hideg körülmények között ösztönözze a szervezetet az enzimek és hormonok természetes termelésére, ezáltal felgyorsítsa a gyógyulás és a regeneráció folyamatát. A kezelések alatt a vendégek végig orvosi felügyelet alatt vannak, speciális ruhát és maszkot kapnak, ezután 1-2 percet egy előszobában töltenek, amiben mínusz 60 fokra állítják a hőmérsékletet. Ez azonban csak a bemelegítés, aki szeretne, tovább léphet a főkamrába, ahol a hőmérséklet elérheti akár a mínusz 120 fokot is. A résztvevőknek az utasításoknak megfelelően kell óvatosan mozogniuk a helységben 2-3 percig. A kezelések után mindannyian részt vesznek egy kezelésen, mely visszaállítja a normál hőmérsékletüket. www.aquacity.sk

Hozzászólások

Pin It on Pinterest