… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Esküvői virágtervezés lépésről lépésre

Esküvői virágtervezés lépésről lépésre

Készítsünk ütemtervet

virág dekorációEgy esküvő megszervezése hosszadalmas és bonyolult feladat. Amennyiben úgy döntünk, nem bízzuk a szervezést szakemberre, hanem magunk vesszük kézbe az esküvői tennivalókat, jó ha részletes tervezetet készítünk a teendőkről. Megkönnyíti a megrendelések kézbentartását és útmutatást ad a szolgáltatók számára a határidőkről.

Egy évvel az esküvőnk előtt
Készítsünk albumot a szóba jöhető virágfajtákról és az esküvőnkön megjeleníteni kívánt színkombinációkról. Érdeklődjünk, hogy a kiválasztott helyszín saját virágossal dolgozik-e, vagy beenged külsős virágkötőt is.

Kilenc hónappal a nagy nap előtt
Miután kiválasztottuk a menyasszonyi ruhát és a vőlegény öltönyét, a két szövetből egy-egy mintát tegyünk az albumunkba, hogy kéznél legyen amikor a virágok színét választjuk majd. Érdeklődjünk, hogy a választott virágosunk szállít-e az általunk kiszemelt helyszínre? Amennyiben nem, mielőbb keressünk a környéken szóba jöhető virágüzletet. Szánjunk időt a virágüzlet kiválasztására. Találkozzunk a virágkötőkkel személyesen, érdeklődjünk szakmai tapasztalatukról és nézzük meg korábbi munkáikat, referenciáikat. Amint eldöntöttük, hogy kire esik a választásunk, foglaljuk le mielőbb. A foglalást erősítsük meg írásban, készíttessünk költségtervezetet és készüljünk fel, hogy foglalót kell fizetnünk.

Hat hónappal az „igen” előtt
Ha a virágüzlet nem ismeri a helyszínt, beszéljünk meg egy közös bejárást. Kérjünk tanácsot a díszítés legjobb módjával kapcsolatban Véglegesítsük a virágrendelést és kérjünk végleges árajánlatot.

Három hónappal az esküvőnk előtt
Amennyiben szeretnénk élő virágot a hajunkba, itt az ideje elkészíttetni a virágossal, majd elvinni a fodrászunkhoz, hogy készítse el az esküvő próbafrizuránkat.

Egy hónappal a nagy nap előtt
Tartsunk egy utolsó megbeszélést a virágkötőnkkel, még egyszer pontosítsuk a legapróbb részleteket is. Adjuk meg a virágok szállítási címét és a pontos határidőket. Egyeztessünk a helyszínnel, pontosítsuk, hogy a virágosnak elegendő ideje legyen a dekoráció elkészítésére. Tudakoljuk meg a virágüzletben, hogy mikor kell kiegyenlíteni a számlát és határidőre fizessük is ki.

Három nappal az „igen” előtt

virág dekoráció

Kérdezze meg a virágüzletet, hogy minden megbeszélt virág rendelkezésre áll-e, illetve nézzük meg az esetleges alternatívaként felkínált virágokat.   Tájékoztassuk a virágüzletet azokról a telefonszámokról, melyeket váratlanul felmerülő problémák esetén hívhat.

A nagy napon
Vegyük át a vőlegény és tanú,-kitűzőket és tegyük őket hűvös helyre a felhasználásig.   A kézbe kötött csokrokat tegyük vízbe.   Szertartás előtt fél órával vegyük ki a csokrokat a vízből, hogy legyen idejük megszáradni, így nem fogja bepiszkolni a ruhákat.

http://www.teunneped.hu/cikkek/eskuvoi-viragtervezes-lepesrol-lepesre-0

Hozzászólások

Pin It on Pinterest