… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Esküvői virágok – rendhagyó megoldások

Esküvői virágok – rendhagyó megoldások

befőttesüvegek virággalSzokatlan megoldások
Ha esküvői virágokra gondolunk, azonnal elegáns virágtálak és magas, karcsú vázák jutnak eszünkbe, pedig számtalan szokatlan, rendhagyó vagy éppen meghökkentő lehetőség kínálkozik a virágok elhelyezésére.

Izzó – váza
Hagyományos „villanykörtékből” vegyük ki a belsejét és tegyünk bele sűrűn, annyi virágot, amennyi belefér és akasszuk fel. Egyszerű és nagyon látványos dekorációt készíthetünk így.

Locsolókanna
Különösen szabadtéri esküvő esetén használhatjuk a hagyományos bádogból készült locsolókannákat. Fal mentén, fák tövében vagy a lépcsőn elhelyezve ideális lehet hosszúszárú virágok számára.

Vödör
Szintén kültéri esküvőre ajánlható az egyszerű bádogvödör, mint virágtartó. Tegyünk bele sok kerti zöldet, pl. borostyánt és kerti virágokat. A földön elhelyezve útjelzőül szolgálhatnak.

Faszelet és üvegek

vödörnyi virágRusztikus helyszínen jól mutathat ez a különleges asztalközép dekoráció. Hangulatosak a faszeleten elhelyezett, virágokkal díszített különböző méretű üvegek.

Befőttesüvegek
Igazán olcsó és mindenki számára elérhetőek az egyszerű befőttesüvegek. Néhány szál dúsan virágzó, nagyfejű virággal dekoratív kiegészítői lehetnek az esküvői asztalnak.

Ananász
Kitűnő választás lehet ez a trópusi hangulatú ananászból faragott váza egy vízparti esküvőre. Élénk, színes virágokkal fokozhatjuk a hatást.

Teáskanna
Vintage stílusú esküvők tökéletes kiegészítője lehet ez a „lepattant” teáskanna. Halvány színű rózsákkal csodásan mutat majd a nagymama keményített csipketerítőjén.

Fémdobozok

Szokatlan, de szép és különleges hatást érhetünk el, ha különböző méretű régi fémdobozokat használunk vázaként. Interneten vagy bolhapiacokon érdemes keresgélni, ha ilyenre vágyunk. Nagyfejű, szinte túlnyílott rózsákat tegyünk bele.

Kávéskanna
Romantikus stílusú esküvők kecses kiegészítője lehet egy ilyen szép, régi kávéskanna. Vegyes virágok, színes rózsák tömege illik bele.

Gumicsizma
Igazán rendhagyó megoldás a vázaként használt gumicsizma. Mindenképpen vidékies, bohém hangulatú esküvőre ajánlható. Használhatunk hagyományos egyszínű, de akár színes, mintás gumicsizmákat is. A csizmák belsejében természetesen vázák vannak, tegyünk bele egyszerű kerti és mezei virágokat.

Fontos az összhangVálasszunk bármilyen megoldást is, az elsődleges szempont, hogy nekünk tetsszen, ne hagyjuk magunkat lebeszélni egy-egy extrémebb megoldásról csak azért, mert anyukánknak nem nyerte el a tetszését. Ugyanakkor mindig tartsuk szem előtt, hogy mi illik az esküvői helyszínhez. Egy kastélyban furcsán mutat néhány pár gumicsizma, ugyanakkor a porcelán kávéskanna nem igazán szerencsés választás egy laza, vízparti esküvőn.

fémdoboz vázák

Forrás: TeÜnneped 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest