… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Éjszaka egyedül? – 5 tipp, hogy mindig biztonságban légy!

Éjszaka egyedül? – 5 tipp, hogy mindig biztonságban légy!

Hiába a jobb közbiztonság a fejlett országokban, mint az elmaradott régiókban, a nők többsége még mindig fél éjszaka egyedül mászkálni. Az ember lányával azonban gyakran megesik, hogy hajnalban bandukol haza egy -egy átmulatott éjszakán, a bajhoz azonban elég csipán rossz helyen, rossz időben lenni. Most adunk néhány tippet, hogy mindig biztonságban légy!

Bár a „ne mászkálj egyedül az utcán éjszaka” az egyik leggyakrabban elhangzó intelem, kevesen fogadják meg. Valószínűleg nem nagyon találnánk olyan nagyvárosi fiatalt, aki ne sétált volna még haza buli után. A veszély akkor a legnagyobb, ha ilyenkor biztonságban érezzük magunkat, sokan pedig akiket még nem ért atrocitás nem meg a figyelmeztető jeleket. Így sokaknál nem alakul ki a veszélyérzet. Persze az éremnek két oldala van, kell az óvatosság, de az állandó félelem nem tesz jót. Íme néhány tipp a biztonságod érdekében!

Tervezz előre!
Ha bulizni indulsz a barátaiddal, és tudod, hogy késő este keveredsz majd haza, a legfontosabb szabály, hogy tervezz mindig előre. Fontold meg hogyan öltözöl, ne csak a szórakozóhelyre gondolj, de tartsd szem előtt a hazafelé utat is. Gondold át nagyjából mennyit kell majd gyalogolnod, és melyik útvonal a leggyorsabb. Értékeket inkább ne nagyon vigyél magaddal, csak a legszükségesebbeket.

Mellőzd a zenehallgatást, tedd el a telefont!
Ilyenkor a zenehallgatás, vagy éppen a telefonálás a lehető legrosszabb ötlet. Nem engedi ugyanis, hogy felismerd a környezetedben lévő veszélyeket. Emellett pedig még rögtön könnyű célponttá is tesz. Bár sokaknak biztonság érzetet ad, ha van valaki a vonal másik végén, jobban belegondolva az a valaki, semmit nem tud tenni majd, ha veled valami történik. Sőt inkább nagyobb veszélybe sodor, hiszen nehezebben fogod tudni tárcsázni a vészhívószámokat. Egyébként sem jó ötlet a legújabb okos telefonoddal, vagy mp4 lejátszóddal villogni a kihalt utcán.

Légy éber!
Ha sötét elhagyott utcákban idegen pasik sétálnak mögötted, ne félj átmenni a másik oldalra, vagy ugorj be egy kajáldába, esetleg boltba. Valószínűleg nem akarnak neked semmit rosszat, mégis az ördög soha nem alszik, így jobb elkerülni a bajt.

Viselkedj határozottan és magabiztosan
Ha látják rajtad a félelmet, valószínűleg könnyebb célpontnak fogsz tűnni. A magabiztos nők, általában azért nem rettegnek éjszaka az utcán mert előfordulhat, hogy önvédelmi tanfolyamra jártak és tudják hogyan védjék meg magukat. Éppen ezért fontos, hogy határozottan viselkedj, ne légy tétova, aki azt se tudja hova megy, vagy mit csinál.

Inkább kettesével, vagy taxival
Végül lehetőség szerint, próbálj inkább csoportban hazajutni, várd meg a barátnődet, vagy kérd meg az egyik haverodat, hogy menjetek együtt haza. Ha pedig mindenképp egyedül kell elindulnod, hívj taxit, soha ne a hazajutáson spórolj.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest