… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Egy igazi olasz Mamma receptjei: Vargányagombás rizottó

Egy igazi olasz Mamma receptjei: Vargányagombás rizottó

Itt a hétvége, végre van időnk főzni! Ezúttal az olaszok egyik legfinomabb ételét hoztuk el, ez egy tipikus észak-olasz recept. A rizottót rengetegféle ízesítésben el lehet készíteni, nekünk ez a kedvencünk!

Azt tudni kell az olasz konyháról, hogy ahány város, annyi szokás, mindenki azt gondolja, hogy az ottani konyha mindenhol ugyanolyan, ez nagy tévedés. Óriási különbség van az északi és a déli régiók között. Rizottót inkább az északon élők esznek.

Összetevők: (4 személyre)
1 fej vöröshagyma, 20 dkg vargányagomba, fél csomag petrezselyem, 1 zacskó sáfrány, parmezán sajt, olívaolaj, vaj, 1,5 -2  l húsleveslé, só, arborio rizs (személyenként 2 maroknyi)

 

 

 
Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a gombát, majd vágjuk fel a hagymával együtt
  2. Kis olajon pirítsuk meg a hagymát és a gombát
  3. Időközben rakjuk fel a húsleves levét főni, amíg fel nem forr
  4. A gombához és hagymához adjuk hozzá a rizst, majd keverjük el azt és kicsit pirítsuk meg
  5. A levest merőkanál segítségével fokozatosan adjuk hozzá a rizshez, miközben lassan adagoljuk, folyamatosan keverjük
  6. A főzési időt a rizs hozzáadásától kell számolni
  7. 15 perc elteltével a sáfrányt oldjuk fel egy kis csésze húslevesben, majd adjuk hozzá a rizshez
  8. 2 perc eltelte után tegyünk bele 5 dkg vajat és ízlés szerint parmezánt, majd zárjuk el
  9. Fedjük le egy fedővel és 3 percig hagyjuk pihenni, olaszul: „mantecare”
  10. Tálalás előtt szórjuk rá az összevágott petrezselymet

Jó étvágyat és hétvégét mindenkinek!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest