Az igazi olasz ízek elsajátítása nem könnyű feladat. Mi egy igazi olasz anyukától tanultuk a recepteket. Varázsolj te is dolce vita hangulatot a konyhádba és lepd meg szeretteidet egy finom fogással! Jó étvágyat mindenkinek!
Hozzávalók:
egy kis maréknyi fenyőmag
40 db friss, nagyobb méretű bazsalikom levél
70 g extra szűz olívaolaj
20 g parmezán sajt reszelve
20 g pecorino sardo sajt reszelve
só
ízlés szerint fokhagyma, de nem szükséges
Elkészítés:
- Mosd meg a bazsalikom leveleket
- Lassan turmixold össze őket, lassanként öntsd hozzá a fenyőmagot, a sajtokat és az olívaolajt
- Turmixold addig, amíg egyenletes szószt nem kapsz
- Tetszés szerinti tésztával tálald
- A tetejét szórd le egy kis parmezánnal
Szicíliai pesto: A szicíliai pesto annyiban különbözik a simától, hogy fenyőmag helyett diót használnak.