… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Csokoládéturizmus, avagy a világ legédesebb úti céljai!

Csokoládéturizmus, avagy a világ legédesebb úti céljai!

Sokan a kirándulás, vagy a strandolás miatt indulnak útnak, egyeseket pedig a csokoládé iránti szeretet hajt. Mert hányan tudnának ellenállni egy édes és krémes kalandnak? A csokoládéturizmus egyre népszerűbb manapság, most összegyűjtöttük az 6 legédesebb úti célt, melyet nemes egyszerűséggel csak a csokoládé fővárosának emlegetnek.

Anglia, Bournville- A Cadbury hazája
A Bournville-ben a világ egyik legjobb csokoládémárkája kel életre, ez a különleges falu ad otthont a Cadbury család íncsiklandozó finomságainak, és egész napod szórakoztató csokoládéval teli programokat kínál az idelátogatóknak. Saját idegenvezetőt kapunk, aki végigkalauzol bennünket a Cadbury World-ben, mely a legnagyobb túristalátványosságnak számít 14 édes zónájával. Interaktív bemutatók, karnevál, és videós programok várják a látogatókat, és ha kedvünk tartja a saját csokoládénkat is előállíthatjuk. Bournville valóban a csokifüggők paradicsoma.

Olaszország, Torinó- Egy fesztivál édesszájúaknak
Kiderült, hogy az olaszok szíve legalább olyan hevesen ver a finom csokoládé láttán, mintha tésztáról, vagy egy jó kávéról van szó. Torinóban pl. úgy vélik több csokoládékészítő van, mint Belgiumban és Franciaországban összesen. Annyi biztos, hogy a legtöbb édes programmal itt találkozhatunk, csoki túrák, rendezvények, és egy évente megrendezett két hetes fesztivál várja a látogatókat. A különleges rendezvényre több, mint 700 ezer ember érkezik évente, hogy megtöltse a gyomrát.

Brüsszel, Belgium- A csoki Mekkája
Több, mint 2000 csokoládé üzlet, 16 csoki múzeum, és 12 gyár. Belgiumban ez az édesség már nemzeti szenvedélynek számít. Brüsszel pedig a megkérdőjelezhetetlen csokoládé-főváros, ahol a legfinomabb márkák és cukrászati bonbonok közül válogathatunk. Az elegáns luxus csoki üzletek, és cukrászdák mellett senki nem tud elmenni anélkül, hogy meg ne ízlelné az egyik finomságot.

Hershey, Pennsylvania- Csokoládé-vidámpark és az érzéki kényeztetés
Hershey gyakorlatilag a csokoládé szinonimája, úgy is nevezik, mint a legédesebb hely a Földön. A kakóbab és csoki illat belengi a és kitölti a várost. A kalandvágyókat a Chocolate World nevű vidámpark várja, izgalmas hullámvasutakkal, és különféle kiállításokkal. A Hotel Spa Hershey-ben pedig kényeztethetjük érzékeinket. Egy tipp: A 3,5 órás Chocolate Escape Package tartalmaz egy csoki fürdőt, és csokis testradírozást, masszázst, és egy ebédet az oázisban.

Köln, Németország- Kolosszális csokimúzeum
Íme egy jó ok, amiért túrát tervezzünk Németország egyik legrégebbi városába: a csoki. Vannak, akik a kölni székesegyház megcsodálása miatt jönnek, mások a hangulatos óvárost szeretnék látni, és létezik egy jókora csoport, ami a híres csokoládémúzeum miatt látogat ide. A múzeumban megtudhatjuk, hogyan készül a csokoládé, és mi a titka a kifinomult ízvilágnak. 3000 éves történet, több, mint 4000 négyzetméteres kiállítási területen, és egy felejthetetlen élmény.

Zürich- Svájc- Édes kakaóbirodalom
A város három legismertebb csokija a Toblerone, a Lindt, a Sprüngli és a Teuscher, ezeket kötelező megkóstolni. Zürich a svájci kakaóbirodalom központja, minden sarkon csokoládé butikra és a legfinomabb édességeket kínáló cukrászdákra bukkanhatunk.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest