… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Az 5 legjobb hangulatjavító, stresszűző szín a lakásodba

Az 5 legjobb hangulatjavító, stresszűző szín a lakásodba

Lassan úgy tűnik véget ér a sötét korszak, és elérkezett a várva-várt tavasz. Itt az ideje otthonodat is üde színekbe öltöztesd! Felejtsd el az unalmas bézs, pasztellszíneket, helyette dobd fel a lakásodat hangulatjavító, energizáló színekkel! A most következőkben bemutatjuk, melyek a legfontosabb stresszűző árnyalatok, melyekkel egy fárasztó nap után biztosan új erőre kapsz, és ellazulhatsz!

Köztudott, hogy a színeknek varázserejük van, ha hangulatunkról, vagy akár egészségünkről van szó. A különböző árnyalatok nem csak a szépség vagy az esztétika kifejezői, jelentést hordoznak, hatással vannak az emberi érzékelésre, és viselkedésre egyaránt. Íme a legjobb stresszűző színek!

A kreatív zöld
A zöld szín közismerten serkenti a kreativitást, a brit interior stylist Jane Cumberbatch szerint, érdemes ezt az árnyalatot becsempészni a konyhába. A ragyogó zöld szín ugyanis amellett, hogy a friss tavaszi zöldségeket juttatják eszünkbe, ezáltal serkentik az étvágyat, de még a legügyetlenebb szakácsból is kihozzák a maximumot főzés terén. Színterápia során szívbetegségek, bánat és gyász esetén használják.

Vidám sárga D-vitamin hiány ellen
Nincs szükség napra ahhoz, hogy fényt csempéssz otthonodba! Elég csupán egy jól megválasztott, sárga szín, mellyel pár perc alatt napsütötte szobát varázsolhatsz. Egy világossárga kanapé, vagy falszín energiával tölt fel, és jó hangulatot idéz, legyen akármilyen is az időjárás odakint.

A békés lila
A világoskék alapú levendula, vagy ibolya szín azonnal békét teremt az ember háborgó lelkében. Egy szállodában végzett felmérés szerint, az emberek legszívesebben az ibolyaszínű helységekben szerettek időzni. Fontos azonban, hogy visszafogja a szexuális vágyat, így a hálószobádba inkább hanyagold ezt az árnyalatot.

Energia és életerő a narancssárga által
A narancsszín tagadhatatlanul az energia forrása. Bátran alkalmazhatod ezt az árnyalatot nem csak a faladon, de akár a padlón is. Hidd el azonnal felfrissíti érzékeidet, ahogy belépsz a lakásba. Ez a szín képviseli az optimizmust, az életkedvet, és egyben az egészséget is, bármilyen sötét zugot hívogatóvá tehet.

Felszabadult türkizkék
A türkizkék talán épp azért, mert egy kifejezetten hűvös szín, kitisztítja a gondolatokat, felszabadulttá, biztosítja a szellemi szabadságot, képviseli a nyitottságot. Hangulatod azonnal friss, és felszabadult lesz.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest