… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt A vásárlás a hosszú élet titka?- Új kutatás

A vásárlás a hosszú élet titka?- Új kutatás

A legújabb kutatások szerint, a vásárlás csodákat művel egészségünkkel, és bár pénztárcánkat megterheli, jó néhány évvel meghosszabbíthatja életünket.

A Tajvani Kutató Intézet szerint, azok akik mindennap vásárolnak  kb. 25% valószínűséggel  hosszabb ideig élnek, mint azok, akik hetente csak egyszer, vagy kétszer csapolják meg a pénztárcájukat. Úgy tűnik a férfiaknak többsége hiába ellenzi az áruházba járást, számukra ugyanis még nagyobb előnnyel jár a mindennapi bevásárló túra, a kutatás szerint, ugyanis 28%-al csökkenthetik így elhalálozási esélyüket. Lássuk a legfontosabb egészségügyi előnyöket!

Egy kis séta kirakatnézés közben
Tanulmányok szerint, 20 perc gyaloglás naponta nem csak hogy erősíti a szívet, de növeli az élettartamot is. A vásárolgatás lehetőséget ad a mozgásra, éppen ezért, mikor elmész a legközelebbi bevásárló utadra, ügyelj arra, hogy kirakatnézés közben minimum 20 percet gyalogolj, így fitten tarthatod testedet, miközben beszerzed az új őszi ruhákat és kiegészítőket.

Társas kapcsolatok ápolása
Mi nők köztudottan társadalmi eseményt kovácsolunk egy egyszerű délutáni élelmiszervásárlásból is. Legtöbbször barátnőkkel, bizonyos esetekben pedig párunkkal vágunk neki az áruházak végtelen sorainak. A tajvani kutatók szerint, a ilyenkor lehetőségünk van a társas kapcsolatok ápolására és kialakítására, ami jót tesz lelki egészségünknek.

Pozitív önkép
Biztosan te is ismered azt a csodálatos érzést, mikor megtalálod a hozzád tökéletesen hozzá illő farmert, ilyenkor hirtelen mindannyian hihetetlenül jól érezzük magunkat a bőrünkben. A sikeres bevásárló körutak, és az utcai árusuknál szerzett jó tárgyalási képesség, segít fenntartani a pozitív önképet, és fokozza az önbizalmat.

Önismeret fejlesztés
Szívesen viselnél leopárdmintás ruhát, de félsz, mit szólnak ismerőseid? Irány a pláza, és próbáld fel a legújabb trendi darabokat! Vannak esetek, mikor úgy érezzük valami egyszerűen nem nekünk való, majd a próbafülke mélyén hirtelen valami megváltozik önképünkben. Tanulmányok szerint, vásárlás közben fejlődik önismeretünk, testképünk, és nagy adag önbizalmat is szerezhetünk.

Lelki boldogság
Mindegy, hogy magadnak, vagy másnak veszel valamit, a végeredmény, hogy jól érzed magad. Nem véletlen, hogy a nők leggyakrabban akkor vásárolnak, ha rossz napjuk van, vagy szomorúak. Alapvetően ez a tevékenység aktiválja a jutalomközpontot az agyban, és felszabadítja a dopamin nevű hormont, mely a jó közérzetért felelős. Ezért önt el elégedettség, és jókedv egy-egy új darab beszerzésének alkalmával.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest