… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt A legjobb csajos könyvek strandoláshoz

A legjobb csajos könyvek strandoláshoz

A nyárral együtt megérkezik a szabadság is, ilyenkor érdemes beszerezni néhány csajos olvasmányt, hogy egy rövid időre kikapcsolj a mindennapok zűrzavarából.  Ezúttal összeszedtük a legizgalmasabb könyveket, neked csak annyi dolgod marad, hogy élvezd a napsütést, és használd ki a vakációt! 

Egy kis romantika
Philippa Gregory: Az állhatatos hercegnő
Pazar történelmi regény a nemzetközi bestseller írónőtől, aki Aragóniai Katalin történetét meséli el regényében, vagyis A másik Boleyn lány Gregory híres könyvének előzményeibe kalauzolja el az olvasót. A történet szerint, Catalinát a spanyol infánsnőt eljegyzik a walesi herceggel, a 15 éves lány Angliába költözik, hogy megházasodjon, az érdekházasság azonban lassan,de biztosan szenvedélyes szerelemmé fejlődik. A regényben megismerhetjük a Tudorok világát, és bár történelmi regényről van szó, az írónő mellőzi a száraz leírásokat, helyette ármány és szerelem jellemzi minden sorát.

Krimi a javából
M.C. Beaton: Agatha Raisin és a boszorkányos borbély
Mr. Johntól a helyi hölgyek rettegnek, ugyanis a a híres borbélyt varázslónak tartják. Mikor Agatha az amatőr detektív ősz hajszálakat talál a fején, minden elkeseredett próbálkozás ellenére, nem tudja befesteni házilag, így ellátogat a jóképű fodrász szalonjába. Evesham mint kiderül nem csak a hajakhoz ért, de Agatha szívét is elrabolja. Ám a kapcsolat nem tud kibontakozni, Johnt ugyanis halálosan megmérgezik a szalonban… Bár a nyolcadik Agatha Raisin könyv komplett új borítót kapott, egy dolog közös benne és a Raisin sorozat korábbi kötetei között: magával ragad és függővé tesz. Az írónő mestere a fekete komédiának, mostanra kultikus státuszt ért el, regényeiből nem hiányoznak a krimikre jellemző fordulatok, és a vidéki életről festett szatirikus képek. A történet könnyed, a szereplőket pedig meglátod, azonnal megszereted majd!

Igazi angol humor
Hugh Laurie, Stephen Fry: Egy kis Fry és Laurie
Hugh Laurie-t a Doktor House című sorozatban ismerhette meg a közönség. A mogorva doktort alakító színész és társa a kevésbé ismert angol színész Stephen Fry még a nyolcvanas években közös sorozatban szerepelt a BBC-n, mely az Egy kis Fry és Laurie címet viselte. A könyv a komédia alapján készült, a sorozat egyes jeleneteibe enged betekintést, tulajdonképpen mindennapjainkból csinál viccet. Benne keveredik minden amit szeretünk, egy kis Monty Phyton, egy kis Csengetett Mylord, így az igazi angol humor kedvelői ne is keresgéljenek tovább, az olvasás olykor fárasztó, máskor pedig könnyeinkkel küszködve nevetünk.

Ha szeretted A szürke ötven árnyalatát….
Sylvia Day: Egymásba fonódva
A szürke ötven árnyalatának rajongói valószínűleg Sylvia Day könyveiről is elismeréssel szólnak majd. Egy férfi és egy nő, mindketten múltjuk sötét démonaival küszködnek. Ugye ismerősen hangzik? A könyv Gideon, aki akárcsak Christian szintén milliárdos, és a fiatal Eva viharos szerelmi történetét meséli el, mely hatalmas sikert aratott az USA-ban, sokak szerint versenyre kel E.L. James regényével. Nem csoda, hiszen a cselekmény és a szereplők jóval kidolgozottabbak, mint Christian és Anastasia esetében.  A trilógia utolsó kötetéből  természetesen ismét nem hiányozhatnak az erotikától túlfűtött jelenetek, a szerelmespárnak pedig végül viselniük kell birtoklási vágyuk következményeit.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest