… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt A Föld legkülönösebb hoteljei- Lenyűgöző képekkel!

A Föld legkülönösebb hoteljei- Lenyűgöző képekkel!

Ha akarunk most akár Poseidon víz alatti birodalmában, vagy a jégkastély falai között is megszállhatunk. A most következőkben bemutatjuk a világ öt legszokatlanabb luxushoteljét, melyek életre szóló kalandot kínálnak látogatóiknak!

Poseidon tengeralatti birodalma, Fiji
Az egyik legmerészebb építészeti álom vált valóra a Fiji szigeteken található víz alatti luxushotellel, mely 12 méterre az óceán felszíne alatt található és minden szobához saját tengeralattjáró is dukál. A projektet John Edward Anderson finanszírozta, aki ajándéknak szánta az unokája 16. születésnapjára. A lány arról álmodozott, hogy vajon milyen lehet sellőként élni. A szobák falfelületének 70%-a vastag akrilüveg, így hihetetlen kilátás nyílik az óceáni élővilágra. Minden lakosztályhoz tartozik egy víz alatti kapszula, mellyel ellehet jutni a tengeralatti étterembe, bárba, vagy ha úgy tetszik, olvasgathatunk a halak társaságában a könyvtárban, esetleg a víz alatti gyógyfürdőbe lubickolhatunk. Habár első látásra nem tűnik túl biztonságosnak, aggodalomra semmi ok, az üdülőhelyet úgy tervezték meg, hogy az megfeleljen a nyomást elviselő tengeralattjáró hajtótestnek, ezen kívül jó néhány sürgősségi búvárbejárattal is ellátták vészhelyzet esetére.
www. poseidonresort.com

Giraffe Manor, Kenya
Ha az állatok nagy rajongói vagyunk, a kenyai zsiráfhotelt nekünk találták ki! De vigyázat, a zsiráfok itt nem csak a kerítés mögül bámulnak vissza ránk, a hosszú nyakú emlősöknek szabad bejárásuk van a hotel kertjébe, és bármikor bekukkanthatnak szobánk ablakán egy kis csemegéért. A Giraffe Manor 1930-ban épült, és szobái máig őrzik akkori hangulatát. A hotel lényege, hogy luxus körülmények között biztosít lehetőséget Afrika élővilágának megismerésére. Az üdülőhely a zsiráfokon kívül még otthon ad varacskos disznóknak, valamint több mint 180 madárfajnak, melyeket testközelből csodálhatunk.
www.giraffemanor.com

Jéghotel, Kanada
Azok, akik nyaralás címen inkább a hűvösebb helyeket részesítik előnyben, a kanadai jéghotelben találhatnak menedékre. A szállodát minden év decemberében kezdik el építeni, hogy januártól-márciusig fogadni tudja a látogatókat. A névválasztás nem véletlen, a jégbirodalom valóban hóból és jégből készül és vele együtt minden tárgy is, ami benne található. A 2012-es megnyitó több újdonságot is tartogat a vállalkozó kedvűeknek, többek között egy óriási jégcsúszdát, mellyel a szálloda hihetetlen rejtett alagútjait barangolhatjuk be.
www.hoteldeglace-canada.com

Treehouse Hotel, Dél- India
A dél-indiai Treehouse Hotelt nem úgy kell elképzelni, mint Tarzan és Jane civilizálatlan kunyhóját egy fa tetején. Angol wc, mosdókagyló, luxus körülmények, mindezt 100 láb magasban a trópusi esőerdő felett. A fatetei szálloda különlegessége, hogy ritka madár és majom fajták közvetlen szomszédjai lehetünk nyaralásunk alatt. A házikók hatalmas Jamoon fákra épültek helyi iparosok segítségével, akik őshonos technikákat és környezetbarát módszereket alkalmaztak. Bár televízió, zene, vagy telefon egyáltalán nem található a szállodában, kikapcsolódásképpen gyönyörködhetünk a tájban, vagy vacsorázhatunk a hatalmas fákon, a csillagos ég alatt.

Börtönhotel, Lettország
A Karostas Cietums Hotel igen érdekes turisztikai fogással próbál vendégeket csalogatni, egy 1900-as években működő börtönt alakítottak át szállodává. Korábban ez a katonai börtön arra szolgált, hogy megtörje az emberek életét, és elnyomja a szabad akaratát. A becslések szerint körülbelül 150 ember vesztette ezen a helyen életét.  Állítólag aki idelátogat, számos látszólag megmagyarázhatatlan dologgal találkozhat, többek között kopogó léptekkel, pislákoló lámpakörtékkel, és a cellás ajtók maguktól nyílásával. A legkülönösebb jelenség mégiscsak az, hogy a hotelbe számos turista érkezik évente, hogy megtapasztalja egy katonai börtön hangulatát.		

Hozzászólások

Pin It on Pinterest