… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 7 vitalizáló energiabomba tavaszra

7 vitalizáló energiabomba tavaszra

A következő tippek nem csak önmagunkra hatnak pozitívan, de párunkra és a családunkra is alkalmazhatjuk! 

1. Az első és legfontosabb, a már mindenhol emlegetett pozitív gondolkodás! Persze ez minden évszakban elengedhetetlen, de talán tavasszal a legfontosabb! Noha minden évszaknak megvan a maga szépsége és pozitívuma, tavasszal a természet megújulásával mi is megújulunk, hiszen a hosszú ősz és tél után már mindenki nagyon várja az éltető napfényt!

2. A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése, hiszen egy kellemes, tartalmas reggeli után sokkal energikusabban és jókedvűbben indulhat a nap! A cukros, ízesített péksüteményeket felejtsd el, ebből már bőven eleget falatoztál a télen! Kezd a reggelt gyümölcsökkel, turmixokkal és frissen facsart gyümölcslevekkel, esetleg zöldséglevekkel! Meglátod, ezek sokkal több energiát adnak majd!

3. A citrusok hihetetlen frissítőleg tudnak hatni külsőleg-belsőleg egyaránt. Reggel tusolás közben a mosdókesztyűre csepegtetett citrusos illóolaj üdítőleg hat egész nap a bőrre. Egy pohár citromos víz pedig még fogyaszt is!

4. Tavasszal a természet megújul, tegyél így Te is! A tavaszi étrend mindig legyen tápláló, könnyű és vitamindús! Mellőzzük a zsírokat, és az üres kalóriákat. Készítsünk színes, étvágygerjesztő tavaszi salátákat. Ezek nem csak jókedvre derítenek, de még laktatóak is! Remek választás a kaliforniai paprika, a friss paradicsom, bazsalikom vagy éppen a retek! Fontos, hogy tavasszal sok C- és E-vitamint juttassunk a szervezetbe, valamint figyeljünk oda a megfelelő magnézium bevitelre is.

5. Eljött az idő, hogy lemondjunk, vagy csökkentsük a kávébevitelt! Helyettesítsük gyógyteával, vagy zöld teával! Jótékony hatású a reggel elfogyasztott mézes-citromos ásványvíz és a frissen facsart citrusfélék fogyasztása is.

6. A belső megújulás mellett fontos, hogy a külsőnkkel is elkezdjünk foglalkozni! Egy új hajszín, frizura, vagy éppen egy frissítő tavasz parfüm beszerezése is csodákra lehet képes! A bőrünk fellélegzése érdekében havonta egyszer radírozzuk le bőrünket, valamilyen gyümölcsillatú bőrradírral! Frissítsük fel a hajvégeinket is, de a tavasz kitűnő alkalom arra is, hogy új frizurát, új hajszínt próbáljunk ki.
7. Áprilisban még időben vagy a feszesítéssel! Kezd a napot egy kis tornával nyitott ablaknál, meglátod ettől a pár perctől azonnal elillan a fáradtság. Egy kis tavaszi takarítás is csodákra képes!!  A hétvégéket használd arra, hogy nagyokat sétálsz, orgonát szedsz és kirándulsz!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest