… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 5 tipp, hogy biztosan jól induljon a napod

5 tipp, hogy biztosan jól induljon a napod

Az ébredés utáni pillanatok egész napra rányomják a bélyeget. Ezért nagyon fontos, hogy pozitívan kezdjük a napot. Íme öt tipp, hogyan javíts reggeli közérzeteden.

Rendszeresség az alvásban
Fontos, hogy következetes ütemtervet tarts alvás tekintetében. Lehetőleg ugyanabban az időben feküdj le, és kelj fel minden nap! Számos kutatás bizonyította, hogy azok az emberek, akik betartják ezt a szabályt, több energiával ébrednek reggelente, és általában boldogabbak.

Friss levegő
A friss levegő csodákra képes, elég öt perc szellőztetés ébredés után, és néhány szippantás a kinti levegőből. Nyáron, ha van rá lehetőséged reggelizz a teraszon, vagy a kertben, kutatók szerint, a kinti levegő erős hangulatfokozó hatással van a szervezetre, és energiát ad.

Egy kis torna, egy kis zene
A reggeli torna serkenti a vérkeringést, kitisztítja az agyat, javítja a koncentrációs képességet. Persze nem kell hosszú, kimerítő edzést tartanod, elég, ha elvégzel néhány egyszerű tornagyakorlatot, vagy nyújtasz kicsit. Kapcsold be a kedvenc zenédet, olyat, ami felpörget, és pozitív gondolatokkal tölt el.

Színekben gazdag egészséges reggeli
Előfordul, hogy az ember nem kívánja reggelente a szilárd táplálékot, ám nem véletlenül tartja a mondás, hogy ez a nap legfontosabb étkezése. Amellett, hogy energiát ad, helyreállítja a vércukorszintet, és beindítja az anyagcserét. A zabpehely, vagy a tojás kitűnő választás, mert fokozza az agyműködést. Ilyenkor nagy szerepük van a színeknek és az illatoknak is. A piros, a narancssárga, vagy a sárga energizálja az immunrendszert, és csökkenti a fáradékonyságot. A különböző színű gyümölcsök, illetve gyümölcslevek, mint a narancslé jó kedvet, és frissességet visznek a napodba.

Egy csésze forró csokoládé, vagy tea
Bár legtöbben kávéval kezdik a napot, a forró csokoládé ugyanazt a hatást éri el, ha lelkiállapotról van szó. A titok a kakaóbabban van, ami pozitív érzelmekkel tölt majd fel egész napra. A zöld tea és a fekete tea egyaránt tartalmaz élénkítő hatóanyagot, bár hatása enyhébben jelentkezik, mint a kávénál, ugyanakkor tovább tart.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest