… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 5 misztikus hely a Földön, ami különös titkokat rejt

5 misztikus hely a Földön, ami különös titkokat rejt

Titokzatos földöntúli tájak, rejtélyes szobrok, különös jelenségek. Számos olyan misztikus hely van a világban, melyek megmagyarázhatatlan csodákat őriznek. Ezeket a tájakat a bolygó legmisztikusabb pontjaiként tartják számon!

Socotra- A rejtélyes UFO-sziget
A Socotra szigetcsoport Afrika és az Arab-félsziget között található, a világ legbizarrabb szigeteként emlegetik, olyan élőlényeknek ad otthont,  melyek olyanok, mintha nem e világról származnának.  A különös növényvilág 37%-a kizárólag itt található, így az embernek olyan érzése támad, mintha egy egészen más világba csöppent volna. A sziget legnagyobb látványossága a sárkányvérfa, melyet gyönyörű színes madarak, és persze őshonos denevérek lakják.

Mystery spot- Ahol a gravitáció szabályai nem érvényesülnek
Kaliforniában, Santa Cruz közelében létezik egy hely, ahol a fizika és a gravitáció törvényei nem érvényesülnek. A mystery spot nevű turista látványosság arról híres, hogy a fák elhajolva, olykor pedig csavarodva nőnek, a lejtőn felfelé gurulnak a tárgyak. A helyet 1939-ben fedezték fel, azóta a föld minden tájáról érkeznek látogatók, hogy újra és újra megtapasztalják a gravitáció, a perspektíva, és a magasság rejtélyes változásait. Egyesek szerint gravitációs anomália, mások szemfényvesztésnek hiszik, de olyan is van, aki szerint, mágneses változást történet ezen a különös helyen.

Titokzatos eltűnések a Bermuda-háromszögben
Az eltűnt hajókra, repülőkre, és velük együtt köddé vált utasokra máig keresik kutatók a választ. Állítólag számos hajó süllyedt el Bermuda, Puerto Rico, és Miami között, a katasztrófák helyszínén túlélők, árulkodó nyomok, és tárgyak nem maradtak. Az esetekről számos magyarázat, és elmélet jelent meg. Egyesek természetfeletti jelenségnek tartják, de persze számos tudományos alapokon nyugvó magyarázat is született, de egyik sem bizonyosodott be soha. A legkevésbé ismert magyarázat szerint maga a rejtély talán nem is létezik, csupán tengerészlegenda…

Rio Tinto- Folyó a Marsról
A különös folyó Spanyolország dél-nyugati részén található, vizébe számos ásványi anyag megtalálható, különösen a vas, ami miatt a folyó színe piros. A vizet apró mikróbák és baktériumok lakják, kutatók szerint, ezen a különleges helyen a Marshoz hasonló állapotok uralkodnak. A folyó összetétele rendkívül hasonlít a Mars felszíne alatt találhat vizekhez.

Castlerigg-sziklakör: A kővé dermedt emberek lakóhelye
A Castlerigg-sziklakör északnyugat Angliában, Keswig közelében található, kb. időszámításunk előtt 3600 körül állították fel. A 38 sziklából álló kör sokáig vallási találkozók helyszíne volt, a helyi legendák szerint ezek a különös sziklák valójában kővé dermesztett emberek. Az első misztikus jelenségre 1919-ben lett figyelmes egy T. Singleton nevű férfi, állítólag barátjával egy  sziklákon végigsuhanó fehér fénygömböt fedeztek fel. A jelenséget azóta is sokan vélték látni, ez azonban csak egy az itt tapasztalt furcsaságok sokaságából.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest