… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 5 filléres dekorációs ötlet, amivel otthonossá teheted lakásod

5 filléres dekorációs ötlet, amivel otthonossá teheted lakásod

Az otthon mindannyiunknak egyet jelent a biztonsággal,  a nyugalommal. Ez az a hely, ahol lazítani tudunk, és melegség érzése önt el minket, akárhányszor csak belépünk. Az otthonos légkör megteremtéséhez nem kell feltétlenül vagyonokat elköltened lakberendezési tárgyakra, néhány rafinált trükk, és dekoráció segítségével kellemes hangulatot varázsolhatsz fillérekből!

Illat
A legtöbb embernek gyerekkorát, vagy éppen az otthon meleget bizonyos illatok jelentik. A szagok köztudottan kihatnak a viselkedésünkre, ezért a mai modern lakberendezés első lépése a lakás illatosítása. Bizonyos illatok hatására bizalom alakulhat ki egymással szemben, mások agressziót váltanak ki.   Ma már rengeteg-féle illatosítási lehetőség közül válogathatsz. Szerezz be illatgyertyát, füstölőt, pálcás illatosítót, vagy próbálkozz természetes megoldásokkal, mint a potpuri, forró fűszeres almabor, vagy helyezz el a lakás bizonyos szegleteiben néhányat kedvenc virágaidból.

Színek
A színek az előbbiekhez hasonlóan szintén erőteljes hatással vannak hangulatunkra. Ha kedvenc színeinkkel vesszük körbe magunkat sokkal kiegyensúlyozottabbak lehetünk, éppen ezért fontos, hogy a fal és a berendezés színei harmonizáljanak egymással. Válassz melegebb tónusokat és párosítsd fa anyaggal, így bensőséges légkört teremthetsz.  A falra a színeket nem csak festékkel varázsolhatod fel, egy-egy látványos, ugyanakkor olcsó dekortapasz is tökéletes választás lehet. Csak felragasztod, és amikor meguntad gond nélkül eltávolíthatod.

Természetes elemek
Fontos, hogy a természet otthonodban is jelen legyen, ehhez nem kell még csak költened sem, menj ki az udvarra és szedj össze néhány ágat, és tedd bele egy vázába, vagy készíts egy szép képet a nyaralás alatt összegyűjtött kagylókból, esetleg kövekből. Így nem csak látványos dekorációt kapsz, de emlékeid is megfelelő helyet kapnak.

Hangulatfokozó fények
A legfontosabb szabály, ha a hangulatvilágításról van szó, hogy mindig inkább sok kisebb fényt használj, egy nagy helyett, ez praktikusabb és hangulatosabb is. Akár össze is kötheted a fényeket az illatokkal egy romantikus hangulatgyertya segítségével, mely amellett, hogy sejtelmes fényekkel tölti be a lakást, még finom illatot is áraszt magából.

Emlékek
A családi fotók elhelyezése a lakás különböző szegleteiben nagyszerű módja annak, hogy otthonossá tedd lakásodat. A kép a falon minden otthon alapvető dekorációs eleme, nem kell azonban hatalmas fotókkal betöltened a nagyobb felületeket, akár modern képkompozíciókat is létrehozhatsz kisebbekből. Rendezd őket szabályos, vagy szabálytalan formába, a képek közé nyugodtan vegyíthetsz tárgyakat is, melyek lehetnek képszerűek vagy három dimenziósak.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest