… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 4 meseszép, rejtélyes búvárhely a Földön, amit látnod kell!

4 meseszép, rejtélyes búvárhely a Földön, amit látnod kell!

Titokzatos sellőszobrok, varázslatos halrajok, különös vízalatti romok. Nyáron sokan nem tudnak ellenállni a hűvös óceáni haboknak, és a tenger alatti gyönyörű élővilágnak. A most következőkben bemutatjuk a világ legszebb búvárhelyeit, ahol a lélegzetelállító látvány mellé, misztikus legendák, és hihetetlen kalandokat társulnak!

Félelmetes vízalatti szobrok Cancún partjainál
Ha szeretnéd összekötni a kellemest a hasznossal, és a következő merülés alkalmával némi kultúrára is vágysz, akkor érdemes ellátogatnod a Cancun közelében található Modern Művészetek vízalatti múzeumába. A mesterséges zátony, melyet több, mint 403 életnagyságú szoborral töltöttek meg a világ egyik legnépszerűbb látványossága. A nem mindennapi remekművek a brit szobrász és Jason deCaires Taylor búvár alkotásai, minden szobrot külön öntöttek és készítettek egy speciális cementkeverékből, mely ösztönző hatással van a korallok növekedésére. „Ez egy hihetetlenül érdekes látványt nyújt az idelátogatóknak, a  színek és fények mintázatai nagyon különbözőek, az atmoszféra és a hangulat pedig szinte túlvilági.” -mondja Taylor deClaires. A múzeum egészen más érzetet kelt, így a víz alatt, sokkal monumentálisabb, a földön sosem mutatna így.

Egy legendás vízalatti majabirodalom Mexikóban
A mexikói Yucatán-félszigetnél található cenote különös víz alatti birodalmában csodálatos természeti jelenségeket láthatnak az idelátogatók. A gyönyörű korallzátony és a barlangok számos búvárt, és turistát vonzanak ide minden évben.

Az itt található Riviera Maya nevű folyó a föld alatt fut, a vize kristálytiszta, cseppkövek, és sztalagmitok uralják. A maja legendák szerint, a canote, vagyis barlangszerű képződmények a maja alvilág, és az istenek birodalma volt. A különböző cenote-okban szertartásokat végeztek, véráldozatokkal. A Riviera Maya leginkább arról híres, hogy itt található a világ két leghosszabb vízalatti barlangja.

Két kontinens között- Izland
Az egyetlen hely az egész világon, ahol két kontinens között lehet úszni a Silfra hasadék, az izlandi Thingvellier Nemzeti Park közelében, ahol az észak-amerikai és eurázsiai tektonikus lemezek találkoznak. Ha van elég bárotságod, lemerülhetsz a két kontinentális lemez közötti hasadékba, melyek miközben úszol közöttük, lassan távolodnak egymástól, a beszámolók szerint, a víz olyan tiszta, és annyira gyönyörű, hogy sok búvár elveszíti a mélységérzetét, és hirtelen szédülést tapasztal. A kristálytiszta víz főként az alacsony hőmérsékletnek köszönhető, mindössze 2-4 fok uralkodik ugyanis a rejtélyes mélységben.

A Kajmán-szigetek sellője- Brit Nyugat-India
A Kis Kajmán sziget kék vízalatti világa, és védett tengeri parkjai ritka élővilágnak ad otthont. Érdemes ide június és augusztus között ellátogatni, mivel nem csak a víz hőmérséklete ilyenkor a legkedvezőbb, de ebben az időszakban látható teljes pompájában a víz alatti világ. A tenger fenekén nem csak varázslatos halrajokkal és barlangokkal találkozhatunk, de egy igazi műalkotást is megcsodálhatunk. A tenger egy mesebeli figurája a kis hableány szoborba öntve uralkodik királyságában. A 9 láb magas sellőszobor a sziget egyik legnépszerűbb látványossága, a 42 éves kanadai művész Simon Morris készítette.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest