… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 4 gyönyörű rejtélyekkel teli lakatlan sziget a Földön

4 gyönyörű rejtélyekkel teli lakatlan sziget a Földön

Földünkön a mai napig léteznek érintetlen tájak, melyek a végtelen tengerrel körülvéve fekszenek magányosan, titokzatosan.

Ha te is végigizgultad a Lost részeit, és többször is elképzelted már, milyen lehet egy lakatlan szigeten élvezni a napfény és tenger varázsát, miközben minden nap apró rejtélyek nyomára bukkansz, akkor ezeket a helyeket neked találták ki!

Aldabra- szigetek, Seychelle
Ez a különleges indiai-óceáni szigetcsoport a világon a második legnagyobb korall atoll. Valószínűleg az elszigeteltségnek köszönhetően ez a vidék ad otthont a világ egyik legnagyobb óriásteknős populációjának. Ám nem volt ez mindig így, egészen a 19. századig bálnavadászok irtották a páncélosokat, akik majdnem kihaltak az ember rémuralma alatt. A teknősök mellett a másik érdekessége a szigetnek a világ legnagyobb szárazföldi tarisznyarákja, a kókuszrák, mely előszeretettel ijesztgeti a turistákat.

Aldabra-szigetek

Auckland-szigetek, Új-Zéland
A fennmaradt emlékek szerint, a 13. században polinézek lakták a területet, mára azonban a sziget teljesen kihalt. Manapság számos rejtélyes történet övezi ezt a helyet. A sziklás partszakasz több hajónak is a vesztét okozta, az Invercauld hajó legénységből csupán 19-en értek el a partra, ebből csupán 3 tudott megküzdeni a sziget veszedelmeivel, végül a túlélők kannibalizmusra kényszerültek.

Auckland - szigetek

Kókusz-sziget, Costa Rica
A Kókusz-sziget egy teljesen elszigetelt terültet a Csendes-óceánon. A körülötte lévő vizek a tengeri élővilág gazdag oázisai. A turisták körében épp ezért kedvelt búvárhelynek számít, ám a partra kizárólag engedéllyel léphet be mindenki. Sokan a kaland miatt látogatnak el a szigetre, számos legenda szerint, ugyanis kalózkincsek vannak elrejtve valahol a dzsungel belsejében. Első látásra talán azért lehet ismerős, mivel Michael Crichton a Jurassic Park írója erről a paradicsomi tájról mintázta Isla Nublart.

Kókusz-szigetek

Rock Islands, Palau
Palaut és környékét a híres Survivor című sorozat tette népszerűvé. Az erősen erdős mészkő és korallszigeteket többségében rejtett lagúnák, és tavak uralják, melyek egyedülálló élőlényeknek adnak otthont. Bár a táj ma lakatlan, úgy tűnik az elmúlt néhány ezer év alatt, azért rövid időre az ember mégis tanyát vert rajta. Bizonyítja mindezt, hogy a szigeten alacsonynövésű emberek maradványait találták. Először sokakat elragadott a képzelete, és hobbitoknak vélték őket, minden jel szerint azonban, ősi palauiak voltak, akiket törpenövéssel vert meg a sors.

Rock Islands

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest