… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 12/12/12- A nap, amikor bármi megtörténhet

12/12/12- A nap, amikor bármi megtörténhet

Mióta világ a világ az egymást követő ismétlődő számoknak mindig is varázslatos és misztikus eseményeket, rejtélyes jelentéseket tulajdonítottak. Jó hír, hogy most nem közeledik világvége, de a holnapi nap, vagyis 2012.12.12 az utolsó alkalom, hogy év, hónap, és nap megegyezik egymással. Legalábbis addig, amíg el nem érkezik 2101 január 1-je.   De vajon miért is olyan különleges a titokzatos 12-es szám, és mit tartogat ez a különleges nap?

 Az örök szerelem napja
A nyugati számmisztika szerint, a számok szorosan kapcsolódnak bizonyos személyiségjegyekhez. A férfias 1-es önellátó és eltökélt, míg a nőies 2-es igaz hűséges  partner. Együtt alkotnak egy kiegyensúlyozott és megállíthatatlan párt. Az 1-es ugyanakkor új kezdetet is jelent, míg a 2-es az egyesülés szimbóluma, éppen ezért ez a dátum a pároknak igencsak szerencsés lehet. A David’s Bridal felmérése szerint, több, mint 7500 menyasszony megy férjhez 2012 december 12-én, ez mintegy 1446 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Sok pár ugyanis még december 21 előtt ki akarta mondani a boldogító igent, a maja naptár szerint, ugyanis 21-én a világnak hirtelen vége szakad.

Tökéletes harmónia
A kínai számmisztika szerint, az 1-es szám a yang-hoz kapcsolódik, a nap uralma alatt áll, képviseli a függetlenséget, és az individualizmust. A 2-es yin számnak tekinthető  a hold uralkodik felette, a szimmetria és az egyensúly szimbóluma. A kombinált 12-es szám teremti meg a harmóniát a yin és a yang között, ami egyensúlyt teremt a nap férfias energiája és a nőies hold között.

Kapcsolat a föld és az istenek között
Kultúrák és vallások szerte a világon, a hármast mennyei számnak tekintik, mely a lélek, és az istenségek szimbóluma, míg a 4-es a Földet és az emberiséget képviseli. Utóbbi a négy elem, és a négy égtáj miatt alakult ki a közhiedelemben. A isteni hármas, és a földi négyes együttes terméke a 12, mely sokak szerint, kapcsolatot teremt a föld és a istenek között.

A kezdet
A számmisztika szerint, a 12-es szám jelképezi a teljességet, és képviseli a kör végét, és egyúttal az elejét is, vagyis az örök körforgást. December a 12. és egyben utolsó hónapja az évnek, minden 12 órában az este nappalba vált, a nappal estébe, és idén december 12-én bezárul az ismétlődő dátumok sorozata egészen a következő évszázadig.

Meditáció egyszerre egy időben az összes kontinensen
Tudományos kutatások bizonyítják, a világ több nagyvárosában jelentősen csökkent a bűnözés egy-egy csoportos meditációt követően. Emellett rengeteg öngyógyításról hallani irányított pozitív gondolatok és érzések segítségével. Gondolataink nem csak minket befolyásolnak, hanem hatással vannak minden másra is körülöttünk. Vajon mi történik, ha az egész világon mindenki valami pozitívra fókuszálna egy azon pillanatban? 2012.december 12-én az egész világot egy harminc perces utazásra invitálják, ahol mindenki pozitív gondolatokkal fókuszálhat az emberekről és bolygónkról ugyanabban az időben. Ha teheted, meditálj te is a  világgal otthonról, vagy a munkahelyedről 12.12.12-én 13.30-kor.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest