… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Töltsd fel egészséggel a szervezetedet

Töltsd fel egészséggel a szervezetedet

A tavasszal jelentkező fáradtság amellett, hogy egy természetes folyamat, időnként komoly nehézségek elé állít. Bár sok esetben nem lehet maximálisan kivédeni, már az is eredmény, ha nem érzed minden nap hullafáradtnak és gyengének magadat. Lássuk, hogy töltheted fel energiával és egészséggel a szervezetedet!

Fogyassz friss gyümölcsöket és zöldségeket
Használd ki, hogy végre nem csupán mirelit zöldségeket, gyümölcsöket, illetve savanyúságokat tudsz fogyasztani, hiszen tavasszal minduntalan több friss alapanyag kerül a boltok polcaira. A friss alapanyagokból nem csupán ízletesebb ételek készülhetnek, hiszen a változatosság gyönyörködtet, így akár a diétádat is könnyebben tudod majd tartani. A friss ízek még akkor is meghozhatják a kedvedet a főzéshez, ha egyébként nem vagy egy igazi konyhatündér, márpedig ez az egyik első lépés az egészséges és tudatos életmód felé.

A friss zöldségeket és gyümölcsöket természetesen önmagukban is fogyaszthatod, egy saláta összeállításához nem kell főzőtudomány.

Igyál facsart üdítőket
Jobb, ha elfelejted a boltokban beszerezhető gyümölcsleveket, ugyanis azok kevés kivételtől eltekintve nagyon sok cukrot tartalmaznak. Szerencsésebb, ha te magad facsarod otthon a gyümölcs- és zöldségleveket, lehetőleg géppel a gyorsabb végeredmény érdekében. Ezek az italok pontosan azt tartalmazzák, amikből összeállítod őket, így célzottan kikerülheted a tavaszi fáradtságot, vagy éppen gyorsíthatod a méregtelenítést. Az ilyen üdítők, levek sem hozzáadott cukrot, sem más adalékanyagokat nem tartalmaznak, egyszóval kicsattannak az egészségből. Bár a télen facsarható gyümölcsök és zöldségek sem éppen rosszak, tavasszal sokkal szélesebb skáláról válogathatsz, és ez a tendencia a meleg hónapok beköszöntével egyre csak javulni fog.

Ne hagyd abba a vitaminokat
Fontos, hogy a télen szedett multivitaminokat ne hagyd abba azonnal, amikor beköszöntenek az első napsugarak. Egyébként sem szerencsés teljesen háttérbe szorítani ezek fogyasztását, mert bár tavasszal változatosabban tudunk étkezni, azért a vitaminok (nyilván a megfelelő mennyiségben) nem ártanak, célszerűbb inkább kicsit mérsékelni az adagokat, mint teljesen abbahagyni a szedést. Mindazonáltal nem is jó ötlet éppen tavasszal abbahagyni a pótlást. Az influenzaszezonnak vége, de a tavaszi fáradtság még csak most kezdődik, s a náthát sem éppen nehéz összeszedni a változékony időben. Energiát adnak, és az egészséget is biztosítják a különféle vitaminok, úgyhogy továbbra is ajánlatos őket pótolni.

Life-tipp: Ha egy kis plusz energiára vágysz, próbáld ki a Vita Greens&Fruits prémium növényi, „greens” formulát sok természetes hatóanyaggal, vitaminnal és ásványi anyaggal – és nem utolsó sorban fantasztikus, élvezhető ízzel! Mi egész télen, kúraszerűen szedtük az 1100 mg-os C-vitaminnal! Szuper kombináció, ha Neked is fontos a mindennapi fittség és egészség!

scietec

Mozogj a friss levegőn
Az egyik legjobb immunerősítő a mozgás, főleg akkor, ha szabadban űzöd a tevékenységet. Nem kell mindenáron a célzott edzésre gondolnod, sokszor az is segít, ha csak sétálgatsz, vagy kirándulsz egyet a friss levegőn. Télen a lakosság igen jelentős része D-vitaminhiányban szenved, nem csoda, hogy a szervezetünk szó szerint kiköveteli, hogy a melegben végre kimozduljunk. Nyugodtan hallgass te is a belső sugallatra, hiszen a friss levegő testileg-lelkileg feltölt, a mozgás megerősít, a napfény támogatja az egészségedet, miközben észrevétlenül égetsz el néhány felesleges kalóriát.

Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest