… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Nem elégedettek a magyarok a foguk színével

Nem elégedettek a magyarok a foguk színével

A magyaroknak csupán a negyede elégedett a fogai színével, ennek ellenére keveset áldozunk szájápolásra – derül ki az NRC piackutató és a Rapid White friss reprezentatív felméréséből. Szájhigiéniára a megkérdezettek közel fele kevesebb, mint 1000 forintot költ havonta.

 A magyarok közel fele havonta kevesebb, mint 1000 forintot költ szájápolásra, holott korántsem elégedettek a fogaikkal – derül ki a Rapid White és az NRC piackutató friss, 1000 fő bevonásával készített reprezentatív kutatásból. A felmérés szerint a 18-59 év közötti magyar lakosságnak csupán az egynegyede (25 százaléka) elégedett a fogai színével. Érdekes, hogy a nőknek valamelyest jobban tetszik a saját mosolyuk: az elégedett 25 százaléknak ugyanis 53 százalékát a szebbik nem képviselői teszik ki.

Brushing Teeth. Closeup Beautiful Happy Smiling Woman With Perfect Smile, Healthy White Teeth, Fresh Face Holding Toothbrush With Toothpaste. Oral Hygiene, Dental Health Concept. High Resolution Image

De a friss kutatás arra is rávilágított, hogy korosztályonként is vannak különbségek a fogak színének megítélése tekintetében. A problémamentes 25 százalék az alábbiak szerint oszlik meg korcsoportok tekintetében: legjobban a 30-39 év közöttiek vannak megelégedve fogaik árnyalatával (28 százalék), a legkevésbé pedig a 40-49 év közöttiek, akiknek csupán a 21 százaléka mosolyog magabiztosan a tükörbe.

Éppen emiatt furcsa, hogy az általános elégedetlenség ellenére a magyar lakosság közel fele (46 százaléka) csupán maximum 1000 forintot költ havonta a szájhigiéniájára. Ez az összeg pedig nagyjából egy fogkrémre és egy fogkefére elegendő. A felmérés szerint havi szinten 37 százalékunk vásárol 1000-2000 forint közti értékben ilyen termékeket, 2000 forint felett pedig csupán a lakosság 17 százaléka áldoz erre. Az utóbbi csoportot inkább a nők erősítik (52 százalék), lehagyva pár százalékkal a férfiakat (48 százalék).

Otthon is tehetünk a fehérebb fogakért

A fogfehérítésre költséghatékony és kényelmes megoldást kínál a Rapid White, amely segítségével otthon, kényelmesen is fehéríthetjük fogainkat. A Rapid White termékei úgy lettek kialakítva, hogy használatuk egyszerű, gyors és kényelmes legyen mindenki számára. Ráadásul ezek a professzionális fogfehérítő termékek hidrogén-peroxid felhasználása nélkül készülnek, így a fogzománcot sem károsítják és akár egy hét alatt látványos javulást eredményeznek.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest