… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Felkészülés az állásinterjúra: a külső is számít

Felkészülés az állásinterjúra: a külső is számít

Megszerzett tudás ide, szakmai tapasztalat oda, be kell vallanunk, hogy a jó öreg első benyomás még továbbra is döntő szempont lehet az állásinterjúkon. Hogyan lehet tehát felkészülni arra, hogy a lehető legjobban szerepeljünk egy ilyen sorsdöntő szituációban?

Az első lépések Először is fontos, hogy az önéletrajzod minden lényeges információt tartalmazzon, ahogy az is, hogy egyedi dizájnja legyen: egy jól kiválasztott kép és valamilyen különleges betűtípus vagy szín, azonnal felkelti az érdeklődést.

Ha már megvan az állásinterjú időpontja, a találkozó előtt győződj meg róla, hogy mindent megtudtál a lehetséges munkaadódról. Vizsgáld meg a cég honlapját, a legújabb projektjeit és megmozdulásait, olvass minél többet, annak érdekében, hogy mélyreható beszélgetést tudjatok folytatni a találkozó során.

Szerencsére manapság az interneten minden érdekes és releváns információt megtalálsz, nincs ez másként az interjúkon általában leggyakrabban feltett kérdésekkel sem, így gond nélkül fel tudsz készülni a beszélgetésre.

Persze, a legtöbb helyen már nem csak magyarul kell tudnod, az angol nyelvismeret is elengedhetetlen, ezért számíts arra, hogy meg kell csillogtatnod a nyelvtudásodat az interjú során.

Tökéletes külső és smink

Ahogy fentebb már hangsúlyoztuk, bármennyire is szeretnénk azt hinni, hogy a külső nem számít, tudat alatt mégis sokakat befolyásolhat a döntésben. Nem éri meg az interjún kockáztatni, öltözz az adott céghez illően az első találkozóra: egy egyszerű ruha egy különleges kiegészítővel feldobva, azt fogja üzenni a munkaadódnak, hogy egy különleges jelentkezővel van dolga. Persze, a részletekre is figyelned kell: visszafogott smink, ráncmentes ruha és egy meggyőző mosoly.

Öt csillagos mosoly és szépen ápolt körmök  Semmi sem olyan meggyőző és semmi sem árulkodik a magabiztosságról annyira, mint egy hófehér mosoly. Használj egyszerű és gyors megoldást, ha fogfehérítésről van szó. Ilyen például a Rapid White fogfehérítő rendszer is, ami biztonságosan távolítja el az elszíneződéseket a fogaidról, ráadásul kényelmesen, otthon is tudod használni. A fogak mellett a kezeink is sok mindent elárulnak rólunk: az ápolt kézfej és köröm a névjegyünk állásinterjúkor. A körmök esetében is célravezető a visszafogottságra szavazni, válassz egyszerű franciamanikűrt vagy natúr színeket, ha állásinterjúra mész. Készen állsz arra, hogy meghódítsd a világot és a munkaadódat?

Hozzászólások

Pin It on Pinterest