… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 5 tipp, hogy a nyári kánikulában is jól aludj

5 tipp, hogy a nyári kánikulában is jól aludj

Bár a nyárnak számos pozitív előnye van, a nagy meleg sokak számára megnehezíti a nyugodt alvást. De mit tehet az ember lánya légkondi nélkül, hogy 30 fokban is pihenni tudjon? Most összegyűjtöttünk néhány egyszerű tippet, mellyel éjszaka lehűtheted magad a nagy melegben!

Pamut ágynemű
Bár a selyem és szatén ágyneműnek légies és finom tapintása van, tartogasd inkább a hűvösebb estékre, helyette válassz könnyű pamutból készült huzatot, mely légáteresztő. Ez elősegíti a szellőzést, és a légáramlást a hálószobában.

Hideg borogatás
Ha már elviselhetetlen a hőség, tegyél hideg borogatást a pulzuspontjaidra a csuklódon, a nyakadon, a könyöködön, a bokádon, és a térd fölött.

Minél lejjebb, annál jobb
Mivel a forró levegő felemelkedik, ezért aludj olyan közel a talajhoz, amennyire csak lehetséges. Nagyszerű megoldás, ha a matracot leteszed a földre, ha két szintes házban laksz, akkor pedig legjobb ha az éjszakát a földszinten töltöd.

A tökéletes alvópóz
Az egyedül alvásnak megvannak az előnyei, többek között széttárt végtagokkal alhatsz, ami segít, hogy a hő minél kevésbé tudjon felgyülemleni körülötted.

Egy pohár hideg víz lefekvés előtt
A nagy nyári melegben többet izzadunk, mint máskor, az éjszakai izzadás pedig dehidratációt okozhat.  A dehidratáció komoly alvászavarokat eredményezhet. Ilyenkor fontos, hogy lefekvés előtt gondoskodj a hidratálásról, igyál meg egy nagy pohár vizet. Fontos azonban, hogy ne ess túlzásba, mert egész éjszaka szaladgálhatsz a mosdóba.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest