Frissítő, finom és remek választás a kánikulában!
Hozzávalók:
8 tojássárgája
1 és ¼ csésze cukor
1/4 teáskanál só
2 csésze sovány tej
4 csésze eper
2 csésze tejszín
Elkészítése:
1. Egy közepes lábasban verd fel a tojássárgáját, add hozzá a sót és a cukrot és kevergesd addig, amíg teljesen össze nem keverednek, majd a tejet is öntsd a masszához és kevergess tovább.
2. Főzd addig közepes lángon, egyenletes kevergetés mellett, amíg a massza be nem sűrűsödik, és bevonatot nem képez a fakanál hátoldalán. Ez körülbelül 10- 12 percig fog tartani.
3. Öntsd az így elkészült pudingot egy szitán át egy előre lehűtött tálba. Keverd hozzá a tejszínt, és hagyd hűlni. Közben néha keverj rajta egyet, hogy ne csomósodjon és gyorsabban hűljön
4. Tedd a krémet egy fagylalt készítőbe, majd használd a gyártói utasítás szerint. A 4 csésze epret törd össze kicsit a kezeddel, adj hozzá negyed csésze cukrot és hagyd 10 percig állni, majd az idő leteltével öntsd hozzá a fagyihoz. Rakd a fagyit egy légmentesen záródó műanyag dobozba, vagy egy régi fagyis dobozba, és hagyd a mélyhűtőben állni minimum 2 órát. A finom, édes fagyit tálald eperdarabokkal és tejszínhabbal.