… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Hogyan lehet megúszni egy hasplasztikát?

Hogyan lehet megúszni egy hasplasztikát?

Nagyon sok fiatal nőt foglalkoztat ez a kérdés. Az egyik fő ok, hogy sokan hirtelen nagy súlytól szabadultak meg. A másik a szülés utáni állapot.

Az elmúlt néhány hétben is találkoztam két húszas éveik elején járó lánnyal, akik rövid idő alatt 30 kilót fogytak. Az egyik konkrétan egy hónap alatt, ő kórházba került, mert kiszáradás fenyegette. Senkinek sem ajánlom, hogy ilyen drasztikus módszert válasszon. Szerencséje volt, nem lett semmi maradandó károsodása, és még a bőrén sem látszik semmi.

A másik lány még fogyni szeretne, de már most észre lehet venni, a hasán a gyors súlyveszítés miatt, hogy a feszessége már nem a régi. Ilyenkor mindig felhívom a figyelmet arra, hogy a további fogyás előtt érdemes a bőr feszességét korrigálni. Legszerencsésebb egy elektrokozmetikai zsírbontó kezelést alkalmazni, ami már kombinálva van egy bőrfeszesítő programmal. Mindig olcsóbb megelőzni egy probléma kialakulását, mint később orvosolni.

Gyakran keresnek meg fiatal anyukák, aki a várandóság ideje alatt többet híztak, vagy már korábban is ingadozott a súlyuk. Amikor sikerül a még fent maradt kilóktól megszabadulniuk, akkor szembesülnek azzal, hogy ennek ellenére nem szívesen vetkőznek már le. A bőrüket szégyellik mások előtt.

Mit lehet ilyenkor tenni?
Mivel egy általános problémával állunk szemben, rengeteg kecsegtető ajánlattal találkoznak az érintettek. Sok „csodakrém” ígéri, hogy használatával megszabadulhatnak esztétikai gondjuktól. Sajnos legtöbbször pénzkidobás csak.   Egy lufival tudom a legjobban szemléltetni a bőrrel történteket. Fújjunk fel egy lufit, hagyjuk úgy néhány napig, és utána eresszük ki belőle a levegő nagy részét. Milyen lesz a lufi? Elvékonyodik az anyaga, nem nyeri vissza az eredeti méretét. A bőr esetében hónapokig, vagy akár évekig tart ez az állapot.

Sokan ilyenkor már csak plasztikai műtétben látják a megoldást. Miért nem ajánlom csak kirívó esetekben a műtéti megoldást?

Maradjunk a lufi példájánál, ha kivágunk belőle egy részt, mi történik? Lehet, hogy a mérete akkora lesz, mint az eredeti lufié, de az elvékonyodás a lufi anyagában megmarad. Soha nem lesz olyan, mint korábban. Szerencsére a fejlett elektrokozmetika több lehetőséget is kínál ilyen problémára. Rádiófrekvenciás kezelések képesek feszesíteni a bőrt. Tű nélküli mezoterápiával (elektroporációval) olyan hatóanyagokat juttathatunk a bőrbe, ami segíti a regenerálódását. A mezopen (dermaroller) képes a bőr kollagén tartalmának növelésére, ami a feszességért felelős. Számomra még sem ez a három módszer a „csodafegyver” ilyen esetekben. Létezik egy különleges gép, ami már sokszor bizonyított az elmúl két évtizedben. Kapcsolt egyenáram oldja meg ilyenkor a vendég problémáit.

Nem szeretnék fizika órát tartani, a lényeg, hogy működik.
Két éve, egy fiatal anyuka keresett meg. Még csak huszonöt éves volt akkor. Két évvel a szülés után ő is azzal szembesült, hogy szépen csökkennek a kilói, de ezzel együtt a bőre is egyre jobban megereszkedik. Nála nyolc kezeléssel, ami 3 hét alatt zajlott le, megoldottuk a bőrével kapcsolatos esztétikai hibáját.

Először ne műtétben gondolkozzon, kérjen segítséget egy elektrokozmetikustól! Majd a szakember eldönti, hogy van-e kevésbé drasztikus megoldás. Arról nem is beszélve, hogy fájdalom, és komplikációmentes.

Érezze Magát jól a bőrében!
Bárányos Zsuzsa
Kozmetikus, elektrokozmetikus a hatékony alakformálás és szakértője bőrfiatalítás

Hozzászólások

Pin It on Pinterest