… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Íme, zuhanyzási szokásaink!

Íme, zuhanyzási szokásaink!

Tusfürdővel zuhanyozni napi rendszerességgel szoktunk, szőrteleníteni a tus alatt pedig hetente egyszer vagy még kevesebbszer – derül ki a CD kozmetikai márka és az NRC Piackutató friss reprezentatív felméréséből. A CD emellett összegyűjtött pár olyan tusolási trükköt, amivel hosszútávon is megőrizhetjük bőrünk egészségét.

A magyar nők többsége, 82 százaléka naponta áll be a tus alá és használ különböző tusfürdőket a tisztálkodás során. A fennmaradó 18 százalék viszonylag arányosan oszlik el azon hölgyek között, akik ritkábban használnak tusfürdőt és mondjuk inkább a habfürdőt vagy a szappant választják.

Persze, a gyors tusoláson kívül mást is csinálunk a zuhany alatt, az arctisztítás például szintén napi rutin, a hölgyek 51 százaléka minden nap időt szakít arra, hogy ilyen formában frissítse fel magát. A lábápolás, bőrradírozás, a hajmosás vagy éppen a zuhanyozás közben történő szőrtelenítés viszont már nem ilyen gyakran ismétlődő szokás. Lábát hetente egyszer ápolja a zuhany alatt a megkérdezett hölgyek 19 százaléka, többségük, 34 százalékuk inkább szakemberre bízza ezt a szépségápolási folyamatot vagy nem tartja fontosnak ezt a lépést.

Az is kiderült, hogy a magyar nők több mint fele (54 százaléka) ritkábban mint hetente egyszer radírozza bőrét. Szakemberek szerint bőrtípusfüggő, hogy kinek milyen gyakran érdemes megújítani a bőrét radírozással. A hajmosás is ritkábban kerül fel a szépségápolással kapcsolatos tennivalók közé, a nők 51 százaléka 2-3 naponta mos hajat. Ugyanakkor a zuhanyzás közbeni szőrtelenítésre még ritkábban kerül sor: a magyar hölgyek 40 százaléka kevesebbszer mint hetente egyszer szentel időt arra, hogy ilyen formában szabaduljon meg a felesleges szőrszálaktól.

A tusfürdőt használók magas aránya miatt fel kell hívni a figyelmet arra, hogy nem mindegy mit kenünk a bőrünkre nap mint nap, érdemes a legmegbízhatóbb terméket választani egészségünk megőrzése érdekében. Tudnunk kell, hogy sok múlik azon is, hogy milyen összetevőkből áll az adott termék. A CD kozmetikumok a CD Reinheitsgebot filozófiának köszönhetően teljesen mentesek a vitatott összetevőktől, tehát az ásványi olajtól, a szilikontól, a parabéntől és a mesterséges színezékektől, illetve az állati eredetű anyagokat is mellőzik a gyártás során, így megfelelnek a vegán életmód elvárásainak is. A CD kozmetikai márka most összeszedte, hogy a körültekintő tusfürdőválasztás mellett még mit tehetünk bőrünk egészségéért.

  1. Felejtsd el a szappant. Bőrgyógyászok szerint a szappanok egyértelműen ártanak a bőrnek, mivel megfosztják azt a természetes olajtartalmától, így száraz, viszkető érzést hagynak maguk után. Szappan helyett érdemes inkább vizes alapú tusfürdőt használni, amely hatékonyan tisztít és nem von el vizet a bőrtől.
  2. Inkább hanyagold a melegvizet. A melegvíz szárítja a bőrt, a forró víz esetében pedig ez a hatás fokozottan érvényesül. A legjobb, ha évszaktól függetlenül langyosra állítod a csapot tusoláskor.
  3. Kell a luffa! Azt már tudjuk, hogy a luffa szivacs használata egészséges, de arra is érdemes figyelni, hogy havi rendszerességgel cseréljük le, hiszen rengeteg baktérium megtelepedhet benne. Szakemberek szerint a legbiztosabb módszer a luffák tisztántartására, ha hagyjuk teljesen kiszáradni őket két használat között. Jó megoldás lehet ha egy kevésbé párás helyiségben tároljuk őket a fürdőszoba helyett.
  4. Jó helyre adagold a sampont. Sokan a hajuk egész hosszán oszlatják el a sampont, annak ellenére, hogy ez száríthatja a hajvégeket és még a szennyeződéseket sem távolítja el teljesen. Érdemes inkább a nyaki részre és a fejtetőre koncentrálni vaamint lehetőleg minél kevesebb sampont használni.
  5. Fogd rövidre. Szakértők szerint 5-10 perc bőven elegendő egy kiadós tusolásra, ha nem akarjuk, hogy értékes olajok vesszenek el a bőrünkből. Tehát ha egy hosszú, melegvizes zuhannyal szeretnéd kényeztetni magad, fel kell készülnöd a kipirosodott, feszülő érzésre, ha ezt inkább elkerülnéd, figyelj oda a tusolás hosszára.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest