… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt A hatékony alakformálás és bőrfiatalítás titka, hogy az okot kell kezelni, nem a tünetet!

A hatékony alakformálás és bőrfiatalítás titka, hogy az okot kell kezelni, nem a tünetet!

Az évek során sok vendég keresett meg azzal, hogy ő évek óta nem jár kozmetikushoz. Mentek rendszeresen, de a kellemes érzéseken kívül eredményt nem tapasztaltak. Természetesen nem gyantáról, vagy szempillafestésről volt szó, hanem bőrfiatalításról.

Senki nem vett rajtuk észre változást, nem dicsérték meg őket, hogy de jól néznek ki. Ráadásul saját magukon sem tapasztaltak igazi változást. Jót pihentek, vagy beszélgettek a kozmetikussal. Finomak voltak az illatok, és az érintések, de másnap, harmadnap a tükörből már ugyanaz az arc, a megszokott ráncokkal nézett vissza. Évek próbálkozásai után feladták.

Egyszer megláttak egy hirdetést, és úgy gondolták, még egyszer megpróbálják. Remélték, hogy álmaik valóra válnak, és sok évvel korábbi arcukat kapják vissza műtéti beavatkozás nélkül. Amikor felhív valaki telefonon, és azt mondja, hogy mikrodermabráziót szeretne és ultrahangos kezelést, meg szoktam kérdezni, hogy miért pont azt. Általában azt a választ kapom, hogy az ismerősöm is ezeken kezeléseken volt, és látom, hogy szebb lett a bőre. Ilyenkor tovább kérdezek, hogy mi zavarja, ha a tükörbe néz. A legtöbben fáradtnak látják az arcukat.

Miért látják fáradtnak az arcukat ilyen sokan?
A válasz nagyon egyszerű. A gravitációnak az arcizmaik nem tudnak ellenállni, ha nem vetjük be az egyetlen fegyverünket ellene, a mozgást. A tartóizmok megereszkednek, pont úgy, mint a testen, a mellnél vagy a fenéknél. Közben pedig bárki gondolhatja, hogy pedig naponta milyen sokat mozog az arcunk. Igen, de olyan izmokat használunk, amik mimikai ráncokat okoznak. Szerencsére már ezt a folyamatot is képes a fejlett elektrokozmetika megállítani, sőt visszafordítani is. Ki merem jelenteni, hogy már meglévő ráncokat is el lehet tűntetni. Nemcsak a megelőzés a kozmetikus feladata, bár sokan még ezt állítják. Mivel 23 éve végzek ilyen kezeléseket, ez felhatalmaz erre a kijelentésre. Amikor az arcizmai visszanyerték eredeti térfogatukat, és ezzel az arc megemelkedett, még tovább léphetünk a bőr saját regenerálása terén. Mivel 20 éves korhoz képest 40 éves korra a bőr kollagén tartalma 50 százalékra csökken, sőt 60 éves korra, 10 százalékra, nem meglepő, hogy a bőr rugalmassága drasztikusan csökken. Szerencsére kollagén indukciós terápiával (dermaroller, mezopen) újra tudjuk indítani a bőr kollagén termelődését. Nem kívülről visszük be, mert azzal mindig az a gond, hogy elfogy egy idő után. Amikor elvágjuk véletlenül késsel a kezünket, ott is magától regenerálódik a bőr. Ezt felhasználva, rengeteg szemmel nem látható mikró sérülést okozunk a bőrön, és ezzel elindítjuk a bőr regenerálódását. Szigorúan csak fényszegény időszakban.

Alakformálásnál mi az a tünet, amit leggyakrabban rosszul kezelnek?
Amikor felhív valaki azzal, hogy elégedett lenne az alakjával, a súlya rendben van, de vastagnak érzi a combját. Általában már ilyenkor el szoktam árulni, hogy szerintem, lóg a feneke. A személyes konzultáción megkérem a vendéget, hogy levetkőzve féloldalt álljon a tükör elé. A comb és fenék találkozásánál kialakult felesleget a kezemmel befelé nyomom, és megemelkedik a fenék. Ilyenkor látom a vendég szemében a döbbenetet. Utána elmeséli, hogy már több helyen járt zsírbontó kezelésen, mert pont ez zavarta. Eddig minden kezelés eredménytelen volt. Minimálisan csökkent a felesleg, de a zavaró esztétikai hiba megmaradt. A helyzet az, hogy a tünetet kezelték, és nem keresték meg az okot, ami mögötte áll. Sajnos ez nagyon általános probléma. Igaz a bőrfiatalításra, és az alakformálásra is. Egyszerűen ezek a kezeléseket nem tanítják a kozmetikusoknak az iskolában. Sok év tapasztalata kell ahhoz, hogy egy kozmetikus rendszerbe lássa a problémákat. Mivel az elektrokozmetika csak alapokban lelhető fel a legtöbb kozmetikában, ha ilyen problémákra keres megoldást, szakértőhöz kell fordulnia. Ami nem jelenti azt, hogy ott kell hagynia a kozmetikusát, akiben megbízik már hosszú évek óta. Csak megoldást kap egy elektrokozmetikustól, és közben továbbra is járhat kedvenc kozmetikusához.

Érezze Magát jól a bőrében!

Szeretettel: Bárányos Zsuzsa
Kozmetikus, elektrokozmetikus a hatékony alakformálás és bőrfiatalítás szakértője

Hozzászólások

Pin It on Pinterest