… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Az év desszert eseménye cirkuszi hangulatban

Az év desszert eseménye cirkuszi hangulatban

Immár második alkalommal rendezik meg a hazai cukrászatok és sütemény manufaktúrák kétnapos seregszemléjét a II. Sütemény és Tortafesztivált. A tavalyi hétvégén közel hétezren látogattak ki a fesztiválra, ahol 40 meghívott cukrász remekeit kóstolhatta meg a közönség. Idén a Millenáris D épülete ad otthont november 21-22-én a II. Sütemény és Tortafesztiválnak, ami kiállítás és vásár is egyben.

tortadesignverseny20141Az utóbbi években a hazai cukrászatban megjelentek a hagyományokkal szakító és a nemzetközi trendeket képviselő manufaktúrák. A fesztivál szervezőinek egyik célja, hogy bemutassák az ágazat legfrissebb hazai műhelyeit. Ezek a fiatal és lelkes mesterek a desszertkultúra új irányait képviselik, bátran nyúlnak hozzá a klasszikus receptekhez, új tartalommal töltik meg és 21. századi külsőbe öltöztetve mutatják be a világ más részein sikeressé vált és itthon talán kevésbé ismert desszertcsodákat. A fesztiválon a megszokott alapanyagokból készült sütemények mellett az egészségesebb étrendet követők, vagy a különféle étel intoleranciával élők is találhatnak maguknak finomságokat, ugyanis cukor-, glutén- és, laktózmentes valamint bio alapanyagokból készült édességek is szerepelnek a fesztiválra meghívott mesterek és manufaktúráik kínálatában.

Az első desszert hétvégén közel hét ezer látogató vett részt. A kiállítók nem számítottak ilyen intenzív érdeklődésre, és a cukrászatok közül többen a szombat éjszakát is sütéssel töltötték, hogy vasárnap is friss finomságokkal találkozzon a közönség. Az idei esemény közösségi oldalán eddig 15 ezren jelezték részvételi szándékukat, ami a következő egy hónap során tovább növekedhet. (Összehasonlításul: tavaly 1 hónappal a fesztivál előtt 4500 pozitív visszajelzés volt.)

Az első fesztivál és az ehhez kapcsolódó Torta Design verseny témája az Alice Csodaországban volt. Idén a Cirkusz adja a kerettörténetet, mely várhatóan újra szenzációs pályaműveket ihlet.  A versenyre november 10-ig lehet beküldeni a tortacsodákról készített fotókat, majd ezt követően kerül sor a már kész torták zsűrizésére.

A zsűri tagjai:
Kolonics Zoltán, kreatív cukrász; Lengyel József, mestercukrász (Torta és Karamell); Bakcsy Árpád, gasztro fotós; Karsai Dina, enteriőrtervező (Designologist); Novák Kriszta, igazgató (SütniCake). A zsűri által kiválasztott pályaműveket a fesztivál ideje alatt rendezett kiállításon lehet majd megnézni. A szakmai zsűri novemberben sajtótájékoztatón mutatja be a pályázat győzteseit. A helyszínről és pontos időpontról külön értesítést küldünk.

Díjak:
Fődíj: A profi és hobbi cukrász kategóriában a SütniCake formatervezett díja és egy-egy 50.000 Ft értékű ajándékutalvány, a Hegyvidék Bevásárlóközpont jóvoltából.
Különdíjak: 100.000 Ft értékben.
A 2. és 3. helyezettnek a Sütnicake Oklevele, valamint, az esemény partnerei és támogatói által felajánlott különdíjak.

A hatalmas desszert kínálat mellett fontos praktikákat, technikákat is megismerhet a közönség a hétvége alatt folyamatosan zajló előadások és workshopok alatt. Tavaly is nagy sikere volt a gasztrobloggerek és cukrászmesterek bemutatóinak, így a Gasztroszínpad idén is sok újdonsággal szolgál majd. A részletes programot a honlapon olvashatják.
A fesztivál kiemelkedő partnere a Magyar Cirkusz és Varieté, akik cirkuszi hangulatot varázsolnak a rendezvény helyszínére.

sutnicake350x250Sütemény és Tortafesztivál
november 21-22., Millenáris, D épület
Nyitva: szombat: 10.00 – 20.00 óráig, vasárnap: 10.00 – 19.00 óráig.
Jegyárak:
Felnőtt: 2 200 Ft
Diák, nyugdíjas: 1 500 Ft
Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek): 6 000 Ft
A belépés 6 éves korig ingyenes.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest