… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle 5 érdekesség a kaszinók rejtélyes világából

5 érdekesség a kaszinók rejtélyes világából

A kaszinónak ma már múltja van. Elsősorban Las Vegas a kaszinók városa, de ma már szinte mindenki igazi kaszinóban érezheti magát, amennyiben felkeres egy online kaszinót, és játszik az online nyerőgépes játékok egyikével. Mutatunk is néhány kaszinó érdekességet, amelyeket talán te is izgalmasnak gondolsz. 

A gyümölcsöket ábrázoló nyerőgépek nem mindig nyerőgépként funkcionáltak. Ezek a nyerőgépek úgy működtek, mint egy automata, azaz gyümölcs ízű rágógumit tartalmaztak. A gépekből zsetonokhoz is hozzá lehetett jutni, amelyekből aztán italokat és szivart lehetett vásárolni. Napjainkban is a nyerőgépek a legnépszerűbbek, akár online, akár hagyományos kaszinókról van szó. És a kettő közül az online nyerőgépes játékok vezetnek toronymagasan, mivel sokkal jobbak a kifizetéseik, mint a hagyományos kaszinókban található nyerőgépes játékoknak. A népszerűségük másik oka, hogy nem kell szabályokat bemagolni, ha játszani szeretnénk ezeken a gépeken, viszont nagyon stratégia sincs. Voltaképpen a szerencsén múlik minden, azaz, hogy nyerünk – e vagy sem. 

Ha kaszinó, akkor Las Vegas. Ha online nyerőgépes játékok, akkor meg Wazamba. Azt gondolnánk, hogy az első kaszinó megalapítása egy férfi nevéhez fűződik, pedig ez közel sincs így. Ugyanis az első Las Vegasi kaszinóengedélyt egy nőnek adták ki. Mayme Stocker volt olyan szerencsés, hogy 1920-ban a Northern Club szerencsés vezetője lehetett. A klubban, természetesen, kaszinó is üzemelt. A két legnagyobb szerencsejáték oázis kétségtelenül Las Vegas és Atlantic City, de ne gondoljunk, hogy más országokban nem kedvelik a félkarú rablókat. Meglepő, de Japánban is odáig vannak ezekért a szerencsejátékokért azok az emberek, akik élvezik a kaszinók csillogó világát. 

Az első nyerőgépet 1895-ben találta fel egy Charles Fey nevű szerelő. A nyerőgépet elsősorban egy San Franciscói szerelőműhelyben élvezhették az ügyfelek. A nyerőgép a Fey Liberty nevet kapta. Majd sorra nyitottak a kaszinók és a Fey-féle nyerőgépek olyannyira népszerűvé váltak, hogy a kaszinótulajdonosok sorra elkezdték azokat felvásárolni. 

Mi köze a szendvicseknek és a nyerőgépeknek egymáshoz? Mondhatni, hogy nem sok, de ez így nem lenne igaz. 1765-ben ugyanis John Montagu Sandwich nagyon szerette a szerencsejátékokat. Szinte még enni sem állt fel a nyerőgép mellől. Egyik ilyen alkalommal is nagyon belelovallta magát a játékba, így a szolgájának megparancsolta, hogy helyezzen egy hússzeletet két kenyér közé és azt szolgálja fel neki. A legenda szerint tehát nagyon is sok köze van a szendvicsnek és a nyerőgépnek egymáshoz. 

Mario Puzo az egyik Keresztapa című könyvében egy kitalált kaszinóról ír és természetesen egy kitalált eseményről. Mégpedig arról, hogy a kaszinókban oxigént pumpálnak a termekbe, hogy a szerencsejátékosok minél éberebbek legyenek, azaz ne álmosodjanak el és folyamatosan legyen kedvük játszani. Ez azonban csak egy mítosz. Az azonban nem, hogy Las Vegasban például nincsenek órák és ablakok a kaszinókban, hogy a játékosok elveszítsék az időérzéküket. 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest