… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle A pihentető hálószoba 7 aranyszabálya

A pihentető hálószoba 7 aranyszabálya

A hálószoba a pihenés és a feltöltődés helye, ezért itt más szempontok érvényesülnek mint egy nappaliban. Nem a legfontosabb kívánalom, hogy folyamatosan beragyogja a nap az egész nap folyamán. Éppen ezért a ház vagy a lakás bármelyik oldalára kerülhet a háló. Fontos viszont, hogy az ágy mindkét oldalról járható legyen. Kellemetlen egymáson átverekedve kijutni a hálóból minden reggel. Az elfogadható minimális méret a hálószoba esetében 8 négyzetméter. (x)

Milyen tényezők segítik a pihentető hálószoba kialakítását?

  1. Hangszigetelés

Fontos tényező  hangszigetelés, hogy lehetőleg ne legyen áthallható a szomszédos lakás minden zaja. Napjainkban már nem csak a kőzetgyapot vagy az üveggyapot, hanem a hangszigetelő tapéta és az innovatív hangszigetelő panel is a megoldások közé tartozik. Ágyneműhuzatok, lepedők, párnák webáruházából minden szükséges textilt be lehet szerezni.

  1. Minták és színek

A hálószobában nyugtató hatású színeket, hűvösebb árnyalatokat használjunk. Lehetnek fehérek vagy bézs színűek a falak, natúr színűek szőnyegek és függönyök, az ágynemű, ágytakaró pedig lehetőleg készüljön természetes anyagokból. A színek tekintetében a földszínek és a kék, zöld, lila lehet még megfelelő. A zöld árnyalatai különösen megnyugtatóak. A sötétebb árnyalatok optikailag kicsinyítik a teret.

  1. Fények

Természetesen ebben a helyiségben is szükség van a központi fényforrásra azonban a kis olvasólámpa a legfontosabb fényforrás. Célszerű az ágy környékére pár konnektort elhelyezni.

  1. Burkolatok

Ma már a klasszikus fafelület helyett az azokra megtévesztésig hasonló laminált parketták és vinil burkolatok a használatosabbak, mivel jóval költséghatékonyabbak hatásuk pedig ugyanaz. A komfortérzet szempontjából a fa mint melegburkolat a legkényelmesebb, főként a tisztántartása miatt. Nemcsak a padlót, hanem a falat is lehet burkolni akár falburkolattal akár tapétával.

  1. Az ágy

A legfontosabb bútordarab a hálószobában az ágy. Az ágy matracát fontos jól megválasztani, a túl puha matrac nem ad jó tartást a gerincnek, a túl kemény pedig kinyomja a csípőt és a vállat így beesik a derék. Létezik matrac rugós és szivacsos formában vagy ezek kombinációja. Alkalmazhatunk még fedőmatracot is különféle verzióban.

  1. Tárolás

A hálószoba gardrób szoba híján a ruhatárolást is megoldhatja egy gardrób szekrénnyel.

Az ágy lábánál elhelyezett ládával a takarók tárolását is megoldhatjuk. Rakhatunk még a hálószobába éjjeli szekrényeket is, lehetőleg fiókokkal.

  1. Árnyékolás

Amennyiben redőnnyel rendelkezik a hálószoba nem szükséges más sötétítő dekoráció. Redőny hiányában azonban lehetőleg fényzáró függönyökkel tudjuk az sötétítést és az árnyékolást megoldani.

Összegezve

Ahhoz, hogy a hálószobánk pihentető legyen vannak bizonyos tényezők amelyeket biztosítani kell. Ezek közé tartozik a hangszigetelés, az árnyékolás, a megnyugtató színek, a fények, a burkolatok melegsége, a ruhaneműk tárolása és a fő bútordarab az ágy kényelme.

PR-cikk

Hozzászólások

Pin It on Pinterest