… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Szobafestés: hasznos tippek és technikák

Szobafestés: hasznos tippek és technikák

Életünk során sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy vállalnunk kell a szobafestéssel járó macerát a tisztább és kellemesebb környezet megteremtése érdekében. Érdemes belevágni a falfestésbe mert viszonylag rövid idő alatt, kis költségvetéssel tisztább lakókörnyezetet hozhatunk létre, ami hatalmas változást eredményezhet még a régi bútorokkal és berendezési tárgyakkal együtt is. Azt, hogy mennyibe kerül a szobafestés Budapesten megtudhatjuk az internet segítségével, ha beírjuk a keresőbe.(x)

Mit kell átgondolni mielőtt a falfestéshez kezdünk?

  • Meg kell határozni a festendő terület nagyságát négyzetméterben.

Nem mindegy, hogy egy festett falról van szó amit átfestünk vagy átfestetünk vagy az alapozástól kezdve készítjük vagy készíttetjük  el a festést. Szintén több festék alapanyagra van szükség, ha sötétebb alapszínből szeretnénk világosabb falszínt létrehozni, miután így többször kell átfesteni a falakat.

  • Ki kell számolni a szükséges festék mennyiséget.

Ahhoz, hogy ki tudjuk számítani a festék mennyiségét, ahhoz a festékes dobozon található leírás nyújthat segítséget, ha ismerjük a festendő falfelület négyzetméterét. Jó, ha a falfelületet külön-külön falanként határozzuk meg és a szükséges mennyiségnél kicsivel többet szerezzünk be, hogy sérülés esetén javítani tudjunk.

  • Meg kell határozni a költségkeretet.

Bár a falak festése egyedi megjelenést ad a szobának nem mindegy, hogy milyen minőségű anyagokkal dolgozunk. Ne csak az olcsóságot tartsuk szem előtt, sokkal inkább a minőség az, ami meghatározó a munka során.

Napjainkban a diszperziós festékek használata a legjellemzőbb, ugyanakkor már sokkal korszerűbb alapanyagok is megjelentek a piacon, mint például a latex. Hiába vásárolunk egy olcsóbb festéket, ha abból több réteget is fel kell kenni a falra a fedő hatás elérése érdekében. Ebben az esetben nem tudunk spórolni a festékkel. A drágább és jobb minőségű festékek esetében elég, ha egyszer vagy kétszer lefestjük a falat, teljesen fedni fog. De az vonatkozik az ecsetre, hengerre is, hiszen egy jobb minőségű szerszámmal jobban megy a munka is.

  • Meg kell határozni ki fogja végezni a munkát.

Amikor a költségkeretet meghatározzuk azt is el kell dönteni, hogy mi magunk végezzük el a festési munkálatokat vagy szakembert hívunk a munka elvégzéséhez. Ebben az esetben számolnunk kell a munkadíj költségével is.

  • Ki kell választani a fal színeket.

A színek kiválasztásához a festékboltokban kapható színkártyákat alkalmazhatjuk. Érdemes több árnyalatot felragasztani a megfelelő szín kiválasztása érdekében. Nagyobb felületnél a sötétebb színek is jól mutathatnak, kisebb helyiségekbe azonban a világosabb színek jobban megfelelnek.

Hasznos technikák

  1. Először a plafont fessük ki azután a falakat.
  2. A hengerléshez a megfelelő hengert válasszuk.
  3. Ecsettel fessünk a nehezebben elérhető helyeken, sarokban.

Összegezve

Falfestéssel  a legegyszerűbb, kis költségvetéssel, nagyobb változást elérni az otthonunkban. Abban az esetben ha magunk el tudjuk végezni a munkát jelentős költséget takaríthatunk meg, így csak az anyagköltséget kell fizetnünk.

(PR-cikk)

Hozzászólások

Pin It on Pinterest