… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Viseld körmeiden a tavaszt!

Viseld körmeiden a tavaszt!

A tavasz beköszöntével megérkezett a várva várt napsütés, a kellemesen meleg idő, lassan előkerülnek a szekrény mélyéről a rövidebb nadrágok, szoknyák, csinos szandálok és topok. Cikkünkben bemutatunk néhány lakkozási tippet, amivel a körmeiden is megidézheted a tavasz pezsdítő hangulatát.

Egyszerű, tavaszi manikűr
Ha nincs túl sok időd a körmeiddel foglalkozni, és tíz percnél többet nem szívesen szánsz rá a lakkozásra, úgy bátran válassz valamilyen tavaszi színt, és csupán azzal fesd ki a körmeidet. Ha a visszafogottabb árnyalatokat kedveled, használj olyan színeket, mint a levendula, barackvirág, bézs, ám ha nem riadsz vissza az élénkebb színektől, akkor válassz lila, türkiz, ciklámen, vagy narancsszínű lakkot. Ha izgalmasabb megjelenésre vágysz, akkor kombináld az egyes színeket! Válassz két, egymással harmonizáló lakkot, és felváltva fesd ki a körmeidet, de akár minden ujjadon viselhetsz más-más színt.

Virágos körmök
Ha nem bízol a kézügyességedben, akkor néhány virágos körömmatrica beszerzése után igazán csodás, tavaszi körmöket varázsolhatsz magadnak. Használj egy vidám árnyalatú lakkot alapszínnek, majd miután megszáradt, helyezd fel a matricákat, az eredményt pedig fixáld fedőlakkal!

Fotó: AVON

Ha egyszerűen, ám mégis saját kezűleg szeretnéd elkészíteni a virágokat, akkor használj pöttyözőt! Igazán stílusos, és egyben tavaszias lesz a körmöd, ha lila alapszínt használsz, arra pedig fehér, illetve sárga pöttyözővel virágokat festesz. A virág közepe legyen sárga, és köré tegyél öt darab fehér színű pöttyöt. Ha hosszabb körmökkel büszkélkedhetsz, akkor bátran fess egy-egy ujjadra több virágot is. Vigyázz, ha összefolynak a pöttyök, az eredmény nem lesz esztétikus!

Fotó: AVON

Tavaszi francia
A francia manikűr igazán vonzó, klasszikus fehér változata bármilyen helyzetben megállja a helyét, ám mi most egy rendhagyóbb, színesebb típust szeretnénk bemutatni Nektek! Alapszínnek bátran válaszd a bézs különböző árnyalatait, de ne riadj meg a tejeskávé színektől sem! Az alap felvitele után következnek a csíkok, melyek színe legyen különböző és minél élénkebb árnyalatú, például lila, türkiz, citromsárga, zöld, rózsaszín. Minden ujjadon más-más színű legyen a körmök vége, a csíkok legyenek egyenletesen vékonyak! Az eredményt természetesen erősítsd meg fedőlakkal, hogy minél tovább szép maradjon!

Fotó: pinterest.com

Az ombre még mindig divat
Nagyszerű ombre manikűröd lehet akkor is, ha nincs kedved különböző módszerekkel bajlódni annak érdekében, hogy egy-egy körmödön a színek megfelelően összemosódjanak. Ezt úgy érheted el, ha maguk a körmök különböző árnyalatúak, tehát ha például a hüvelykujjadon a legsötétebb, a kisujjadon pedig a legvilágosabb a körmöd. Nem is kell más, mint egy színes, illetve egy fehér lakk, egy kisebb darab alufólia és fogvájó. A hüvelykujjadat egyszerűen fesd ki a színes lakkal, a többi ujjadon azonban fokozatosan halványítsd a színes lakkot a fehérrel! Az alufóliára csepegtess pár cseppet a színes lakkból, majd adj hozzá egy csepp fehéret, és óvatosan keverd össze a két színt fogvájóval. Ahogy haladsz sorban a körmeiddel, úgy tegyél plusz egy-egy csepp fehér lakkot a keverékhez!

Számfira Gabriella írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest