… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Tökéletes pedikűr otthon

Tökéletes pedikűr otthon

Nyáron nem lehet halogatni a pedikűrt, ekkor bizony abszolút központi szerephez jutnak a lábfejek. A kényelmes szandálok, saruk, papucsok semmit sem takarnak el, amit korábban elrejthettünk a csizmákba és zoknikba. De hogyan rakhatod rendbe lábaidat otthon?

Alapos áztatás
A pedikűr első és egyben legfontosabb lépése a gondos lábáztatás. Ez történhet külön lavórban, amikor is különféle olajokkal, gyógynövényekkel még hatékonyabbá teheted a bőrpuhítást, de akár a nagykádban és alapos fürdés során is megejtheted. Ahhoz, hogy érdemleges bőrpuhításról beszéljünk, legalább fél órát áznod kell, úgyhogy ezt vedd figyelembe az időbeosztásod során.

Jöhet a reszelés
A reszelés közvetlenül az áztatás után jön és ugyancsak nagyon fontos része a pedikűrnek, az ápolt lábak elérésének. Érdemes úgy időzíteni, hogy még elérhető közelségben legyen a víz, hiszen a frissen puhított bőrt le kell öblíteni. Haladj előre-hátra irányuló mozdulatokkal, fordíts kiemelt figyelmet a kényes területekre, de ne hagyd ki a lábfejet sehol. Hidd el, ott is van mit lereszelni, ahol még nem tűnik fel a bőrkeményedés. A lábujjaid vonalán fuss át körömkefével, ezzel a körmökre húzódó bőr jelentős részéről is megszabadulhatsz.

Egy kis kényeztetés
Most jön a pedikűr legkellemesebb része, a pakolás. Vásárolhatsz erre a célra kifejlesztett termékeket, de az is tökéletesen megfelel, ha nagyon vastagon, zsíros testápolóval bekened a lábaidat. A masszázst követően tekerd folpackba a bőrödet, majd húzz fel egy zoknit, hogy a hatóanyagok alaposan beszívódjanak. Ha van időd, akár órákra is fennhagyhatod a pakolást, ha nincs, akkor is várj legalább harminc percet. Az idő letelte után távolítsd el a zoknit és a fóliát, majd a felesleget itasd le a bőrödről, hiszen a tényleges körömformázáshoz száraz és zsírmentes felület szükséges.

Körömformázás
Miután fantasztikusan puha lett a bőröd, jöhet a körömformázás, hiszen lényegében ez adja meg a szépségápolás látványosságát. Fontos, hogy a kéz körmeivel ellentétben a lábakon egyenesre kell vágni a körmöket, így elkerülhető a benövés. Tegyél te is így, s ha szükségesnek ítéled, vagy nem sikerült túl jól a vágás, körömreszelővel pontosíthatsz a végeredményen.

Fesd ki őket
A tökéletes lábfej nem csupán ápolt és a puha, a köröm egyenletes vágásához általában valamilyen lakk is dukál. A legalapvetőbb, hogy átlátszó lakkal kifested őket, hiszen ez egységes fényt és ragyogást ad nekik. Ízlésedtől és kedvedtől függően természetesen bármilyen színt használhatsz, sőt, kifestheted francia formában, esetleg matricával is díszítheted őket. Az biztos, hogy ha valamilyen feltűnő színt használsz, rendszeresen ügyelned kell majd a pattogzásra, hiszen az elhanyagolt lakkozás nem csak a kezeken lelombozó.

Szabó Erzsébet írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest