… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Szőlős vitaminbomba receptek arcra

Szőlős vitaminbomba receptek arcra

Tudtad, hogy a szőlőlé kiváló arctisztító minden bőrtípusra? Lehámlasztja az elhalt hámsejteket puha, és üde bőrt hagyva maga után. Lassan közeledik az őszi csípős idő. Fontos szervezetünket megfelelő vitaminokkal ellátni, hogy a vírusokkal teli hónapokat könnyebben, és energikusabban vészeljük át.  A szezon gyümölcse a szőlő, amely segít leküzdeni ezeket az akadályokat nem csak belsőleg, de külsőleg is.

A következő három receptet otthon is könnyen elkészíthetjük, ám ezek nem belsőleg, hanem külsőleg töltenek föl minket, pontosabban az arcbőrünket.

Szőlős arctisztító minden bőrtípusra
Hozzávalók: 2-3 fürt szőlő
Elkészítés: Vágd félbe a szőlőszemeket, majd a levét oszlassuk el az arcunkon elkerülve a szemeket és a szájat. Langyos vízzel öblítsük le.

Szőlő maszk olajos bőrre
Hozzávalók:  1 evőkanál szőlőlé, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál menta lé (ezt könnyen elkészíthetjük, ha a mentaleveleket leforrázzuk, majd a szűrt levet hagyjuk kihűlni), hideg víz, rózsavíz
Keverjük össze a szőlő, a menta, valamint a citrom levét. Oszlassuk el az arcbőrünkön. Várjunk 20 percet, majd öblítsük le. Ezután keverjük össze a vizet a rózsavízzel, és ezzel is kenjük be arcunkat.

Szőlős, kamillás arcmaszk
Hozzávalók:  10 szőlő,2 evőkanál kamilla tea, 2 evőkanál kukorica liszt
Keverjük össze a kamilla teát és a kukorica lisztet paszta állagúra. Nyomjuk szét a szőlőt, és adjuk a keverékhez. Keverjük össze jól! Oszlassuk el arcunkon a masszát, hagyjuk hatni 15 percig mielőtt leöblítjük.

Szabó Zsuzsanna

 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest