… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Stílushoroszkóp és sminktippek a 12 zodiákus jegynek

Stílushoroszkóp és sminktippek a 12 zodiákus jegynek

Bak

Haj, smink és színek
A Bakoknak konkrét elképzeléseik és életcéljaik vannak, gyakran igen ambiciózusak, és szeretnek a topon lenni. Nagy figyelmet fordítanak a megjelenésükre, ezért sohasem lépnek ki az utcára kócosan. Mi lehet jobb, mint egy konty vagy valamilyen feltűzött frizura? Szeretik a visszafogott eleganciát, de a lazán kikandikáló tincseket is. A precíz, egyszerű, de nem régimódi hajviseletek hívei. A festés és a dauer sem áll távol tőlük. Jelszavuk: Legyen egyszerű és praktikus! A konzervatív dolgokat kedvelik mind az öltözködésben, mind a hajviseletben. Illik hozzájuk, ha mértanilag pontos formára van vágva a frizurájuk. Szeretik a könnyed, sportos, mégis elegáns színeket. A sötétebb árnyalatok egyenesen királynőivé teszik a megjelenésüket!

A Bak no.1 smink trükkjei, hogy mindenkit elkápráztasson…
Ha Bak vagy, szereted a szabályokat, így sminkelés közben sem a fantáziádra hagyatkozol, hanem a megszokásra. A kedvenc rúzsaid színpalettáján csak hagyományos, pirosas, barnás árnyalatok szerepelnek.  A sötétebb árnyalatok királynőivé tesznek, de egyszerre csak a szemedet, vagy csak szádat fesd ki velük! A te színed: a Földbarna. Próbáld ki az ADEN Terracotta Trio szemhéjpúderét csokibarna színben! Miért? Logikus és megbízható – ez az eltökéltség színe. Segít stabilnak érezni magad, s nő a felelősségtudatod is. Gyakorlatiassá válsz, segít, hogy megtaláld az utat az álmaidhoz. Így viseld: A barna egy igazán természetes szín, könnyű felhordani a szemhéjra. Az esti buliba fémes arannyal árnyékold a szemöldökcsontod alatt.

Halak

Haj, smink és színek
A Halak nő sokat foglalkozik külsejével, rendszeres vendég a fodrásznál és a kozmetikusnál. Ránézésre a természetes kinézet híve, és ami még fontosabb, igazinak akarja megtartani. Éppen ezért a divat hullámzásait nem követi pontosan, ragaszkodik saját stílusához. A legromantikusabb jegy, ezért a külsejét is a nőiesség, a báj jellemzi. Szereti a hosszú hajat, a klasszikus hullámokat, a frufrut, szívesen hord kontyot vagy leengedett frizurát színes csatokkal, esetleg hajszalagokkal. Ugyanakkor kedveli a laza megjelenést, amikor itt-ott kell csak megtűzni a hajat, hogy jól nézzen ki. Mielőtt egy frizura befutna és divattá válna, ők már elkezdik hordani. A hagyományos tónusú színeket részesíti előnyben. Ami a sminket illeti, egyéniségéhez leginkább a tavasz színei illenek zöldessárgás, rózsaszín, esetleg halványszürke szemhéjpúderral. A rúzs és a púder megválasztásánál kerülje a sötét színeket, inkább élénkebb, melegebb árnyalatot használjon.

A Halak no.1 smink trükkjei, hogy mindenkit elkápráztasson…
A Halak színe a tengerkék. Próbáld ki te is az ADEN türkizkék krémpúder szemhéjfestékét, hogy miért is? Ez a szín segít, hogy eligazodj az emberek belső és külső világa között. Erősíti a bizalmat, hiszen nagyvilági megjelenést kölcsönöz. Ha ezt viseled, nőni fog a hited önmagadban és előtérbe kerülnek a pszichés képességeid. (Tipp: Használj tengerkék árnyalatot a mozgó szemhéjadra, majd árnyékold a bőrszínedhez illő festékkel a szemzugokban! Ha igazán merész vagy, fekete folyékony tussal húzd ki a szempilláid tövét!)

Kos

Haj, smink és színek
A Kos nő gyors élettempójához igazodva az egyszerűség híve. Szereti a sima vonalú, de tökéletesen levágott hajat, a könnyen és gyorsan elkészíthető frizurákat, ami igaz a sminkelésre is. Ugyanakkor hajlamos a szélsőségekre is, sminkeléskor például nem riad vissza a feltűnő, különleges színektől. A szokatlan kikészítés kifejezi túlfűtött egyéniségét. A Kos színe egyértelműen a vörös, a szerelem és temperamentum színe, hiszen a Kos szenvedélyes, keresi a kalandot és a kihívást, de kedveli a narancs, ciklámen és burgundi színeket is.

A Kos no.1 smink trükkje, hogy mindenkit elkápráztasson…
Impulzív egyéniségéhez, élénk temperamentumához kifejezetten jól illenek a drámai hatású, füstös szemek, a feltűnő, domináns színárnyalatok, valamint a buján elegáns tűzpiros, sötétszilva illetve burgundi árnyalatú rúzsozott ajkak.  (Tipp: sminkeléskor azonban mindenképp tartsuk szem előtt, hogy az erős rúzshoz a szemeket világos színekkel sminkeljük!) A Kos arcszíne nyugodtan lehet kicsit sötétebb tónusú. Száraz arcbőr esetén használjon inkább színezett nappali krémet, egyébként alkalmazzon élénk porpúdert. A szemceruza kiemeli vonzó szemeit.

Extravagáns megjelenésének elmaradhatatlan „kelléke” a színesre festett, ápolt körmök.

Bika

Haj, smink és színek
A Bika- nő az egyik legszebb nőtípus, hiszen a Vénusz bolygó kegyeltje. A csillagjegyhez tartozó egyik testtáj a nyak, amit ne félj megmutatni: tűzd fel hajad, készíts kontyot, ne rejtsd el szép nyakad! E csillagjegy szülöttei kedvelik a föld színeit, a lágy zöld árnyalatokat, a rózsaszínt, a terrakottát, a világos türkizt, de jól érzik magukat fehér, krémszín, citrom és halványsárga színekben is. Az arc kikészítését illetően a matt, meleg, barnás földszínek illenek hozzájuk a legjobban. Kedvenc rúzsaik színpalettáján a barnás árnyalatok a legnépszerűbbek, de a meleg, napsütést idéző sárgás színeket is előszeretettel használják.

A Bika no.1 smink trükkjei, hogy mindenkit elkápráztasson…
Ha Bika vagy, nemcsak a szín természetességére helyezel nagy hangsúlyt, hanem a tartósságra is. Az érzéki kisugárzású Bika vonásait remekül kiemeli a földtónusú smink illetve a semleges színek. Hangsúlyozd szemed réz és föld színekkel, igéző ajkaidnak titka a bordó, mályva, rózsaszín színhatás, de lehet drapp és barna is, pirosítónak pedig a barack különböző színárnyalatait használd! A túl erős, élénk színeket hanyagold, és minden esetben harmonizáljon a szemhéjpúderrel a rúzs. Sminkeléskor a tónusolás kulcsfogalom: egy szín több árnyalatának gusztusos, finom egybemosása ellenállhatatlanná tesz majd.

A Bika körmei ápoltak, a visszafogottabb színeket, de sokkal inkább az egyszerű, manikűr körömlakkot kedveli.

Ikrek

Haj, smink és színek
Az Ikrek folyamatosan mozgásban van, s egyáltalán nem riad meg a változásoktól. Inkább a sportosabb, rövidebb fazonokat szereti. Jól áll neki, ha kissé rendezetlen a haja, az sem baj, ha kicsit kócos.
Az Ikrek a változatosságot kedveli és azt, ami eltér a hagyományostól. Nemcsak azért cseréli gyakran a frizuráját, mert szereti a változatosságot, hanem azért is, mert ez jó szórakozás számára. A színek is új dimenziókat nyithatnak meg előtte. A narancssárga kihangsúlyozza nyughatatlan természetedet, különösen az ajkain mutat jól ez a szín. (Tipp: Próbáld ki a sárgabarack és a korallpiros szín közötti árnyalatokat akár szemfestékként is!). Az Ikrek színei a sárga, a világoskék, a mély és „forró”rózsaszínek, a vibráló narancs árnyalatok és a fehér. Jól állnak neki az ellentétes árnyalatok. (Tipp: A narancsos szájfényhez használj barna vagy fekete szemceruzát!) Az Ikrek jegy szülöttei könnyedén élnek, könnyedén sminkelnek, és könnyedén rúzsoznak. A festegetéshez pedig könnyed és légies színeket használnak. A szép világos, szinte áttetsző árnyalatokat kedvelik, ezek illenek változatosságot kedvelő egyéniségedhez. A kedvenc rúzsai színpalettáján a halvány színek mellett az élénk lila vagy a fényes narancssárga sem hat túlzónak az ajkain.

Az Ikrek no.1 smink trükkjei, hogy mindenkit elkápráztasson…
Az Ikrek színe: a Sárga! Próbáld ki az ADEN Terracotta Melange. szemhéjpúdert hivalkodó aranysárga színben! Miért? Ez a szín erőt adó és serkentő, hiszen ragyogással és fénnyel töltötték meg! Növeli a szellemi képességeidet. Ha ezt viseled, növelheted a memóriádat és javíthatsz a kommunikációs képességeiden. Így viseld: A fényes napsütés-sárga a szemek közepén és a belső szemzugban csodás tekintetet varázsol. Feketével kicsit füstösítsd a külső sarkokat.

Rák

Haj, smink és színek
A Rák igazán nőies és elegáns jegy. Tökéletes szimbóluma a göndör vagy hullámos haj: a loknik lágyan körbeölelve a fejet és az arcot, tükrözik viselőjük érzékeny énjét, és feminin, elegáns fellépést biztosítanak. Imádja csinos hajdíszekkel feldobni frizuráját. A rák a természetes hajszínre esküszik, de ha festet, akkor is csak kímélő, természetes módszerekkel. A Rák lelke finom és érzékeny, ahogy a bőröd is, éppen ezért válasszon finom, nem túl harsány színeket. A pirosítót egyenesen neki találták ki! (Tipp: Tegyél rózsafa tónusú

t az arcodra illetve a szemöldököd alá!) Romantikus lelkivilágát és egyéniségét nem is fejezhetné ki jobban, mint „hercegnős” sminkkel. A rúzs általában extrapuha rózsaszín, néha kicsit vagányabb pink, de ettől az árnyalattól nem tér el semmi pénzért. Szereti a csillogást, a csillámporos villódzást, de csak a jó ízlés határain belül.

A Rák no.1 smink trükkjei, hogy mindenkit elkápráztasson…
A kedvenc rúzsainak színpalettáján csak rózsaszínek és a barack árnyalatai szerepelnek. A szemén jól mutat a terrakotta, a rozsdaszín, valamint a zöld minden árnyalata. Mivel vizes jegy, kéket is használhat, hiszen nagyon illik hozzá. Kicsit művészi hajlamait is megmutatja egy szép sminkben. A smink mennyiségét mindig jól eltalálja, sosem ken magára „maszk sminket” . A Rák igazi színe azonban a Pink! Próbáld ki az ADEN Terracotta Trio szemhéjpúdert gyöngyház-rózsaszínben! Hogy miért? Ez a szín szeretetet ihlet még az életed legnehezebb időszakaidban is. Tökéletes viselet, amikor úgy érzed, hogy érzelmi gyógyításra van szükséged. Kinyitja a szívedet és sokkal fogékonyabb leszel mindenre. Így viseld: Hogy elkerüld a „nyuszis” vagy a „királykisasszonyos” hatást, egy kis fehérrel jegesítsd az élénk pinket. Próbálj ki egy puha rózsaszín árnyalatot a szemhéjadon, majd a mozgó szemhéjad gyűrődésébe tegyél fehér fényt. Csillámló szempillafestékkel feldobhatod az összhatást.

Oroszlán

Haj, smink és színek
Az Oroszlán nő általában jó megjelenésű, magas, karcsú. Külsejének alakításakor elsősorban másságát szereti hangsúlyozni. Rajong az oroszlán sörényéhez hasonló hajkoronáért, a ragyogó színekért. Ha haja egyenes szálú, képes begöndöríttetni. Szeret a társaság középpontban lenni, ezért külsejét is úgy alakítja, hogy mindig rá kelljen figyelni. Szívesen festi az arcát. Szereti a csillogó festékeket, az erőteljes fekete tust, a határozott vonalú szemöldököt. A csillogó szájfény elengedhetetlen tartozéka sminkjének. Az elegáns stílus áll hozzá a legközelebb. Ő az, akit soha nem látni kócos hajjal, smink nélkül vagy slamposan, minden pillanatban kifogástalan a megjelenése, mely nemcsak elegáns, de feltűnő is egyben.

Az Oroszlán no.1 smink trükkje, hogy mindenkit elkápráztasson…
Az Oroszlán híres erős egyéniségéről. Ha Oroszlán vagy, akkor ahhoz, hogy a Téged övező figyelem osztatlan legyen, a sminkednek tökéletesnek kell lennie. A terrakotta és arany árnyalatok kiemelik személyiséged meleg, barátságos oldalát. (Tipp: Emeld ki ajkad és szemed! A barna szemceruza és a fekete szempillaspirál mindig jól jön az ajkaidra pedig narancsos rózsaszínes rúzst vigyél fel!)
A Te színed a narancssárga. Próbáld ki az ADEN Terracotta Melange vagy Terracotta Trio aranyszínű szemhéjpúderét! Hogy miért is? Ez a szín hatalommal és nagysággal tölt fel. Ha ezt viseled örömet fog okozni, növeli az optimizmust, könnyebben tudsz együttműködni másokkal. Vonzod a gazdagságot, jó pozícióba kerülsz az életben.  (Tipp: A szemhéjad tövét húz ki a narancsszínnel! Nedvesíts be egy vékony, lapos applikátort, s ostorcsapásszerűen fess narancssárga árnyékokat a mozgó szemhéjadra!) A szád többnyire glamourfényben csillog és kristályosan ragyog. A rúzsozás nagymestere vagy, minden technikát betéve ismersz. A kedvenc rúzsaid színpalettáján az aranyos színek mellett az aktuális trendárnyalatok is szerepelnek…

Szűz

Haj, smink és színek
Szereti a tökéletességet és a naturalizmust. Egyszerűen öltözködik, megjelenése egyszerű és nemes. A pasztell- és púdertónusokban érzi jól magát leginkább. Frizurájával sem hívja fel magára szándékosan a figyelmet. Az egyszerű és letisztult stílust, az elegáns, nem kihívó és rövidebb fazonokat kedveli, mely könnyen kezelhető, s nincs sok dolga vele. Jelszava: „Csak természetesen!” A Szűz szereti annyira természetesen hagyni a frizurájukat, amennyire csak lehet. Nem színezi, csak semmi feltűnés, hajlakk vagy göndörítés. Mivel nem szereti a változásokat, így a frizuráját sem sűrűn változtatja. Ha hajfestésre szánja is magát, akkor is csak a természetes hatású színekkel próbálkozik. Legelőnyösebb színek számára: a közép- és sötétbarna különféle árnyalatai, a földies zöld színárnyalatok, a kék, a sárgászöld illetve a krémszín, valamint a klasszikus fehér- fekete páros.

A Szűz no.1 smink trükkjei, hogy mindenkit elkápráztasson…
Válaszd bátran a semleges és a földszíneket. A rézszínű szemhéjpúderhez, amelytől élénkebbnek tűnnek a szemeid, használj barna szempillaspirált! Másik színed, amivel bátran kísérletezhetsz: a tenger- és a királykék. Próbáld ki az ADEN Terracotta Melange szemhéjpúder fénylő tengerkék árnyalatát! Hogy miért? Ez a szín szépséggel, tisztasággal és bölcsességgel ruház fel. Segít enyhíteni a feszültséget, s eláraszt nyugalommal. A fáradt kék kinyitja az elmét, türelmesebb leszel és bátorít az ékesszólásra. Így viseld: Ha király- vagy tengerkék árnyalatot viselsz, elérheted, hogy a szemeid fehérebbnek tűnjenek. Illik hozzá a sötétkék szempillafesték, de akár kék füstös szemet is varázsolhatsz magadnak.

Mérleg

Haj, smink és színek
A Mérleg Nő általában szép és finom lelkű. Mindig harmóniára és mértékletességre törekszik. Remek érzékkel választja ki maga számára legelőnyösebb frizurát és sminket. Akárcsak az Ikrek, szereti felsorakoztatni egész repertoárját. Vagyis szeret sok mindent kipróbálni, a lényeg, hogy az stílusos, de ne túl lehengerlő hatású legyen. Imád a külsejével foglalkozni, ezért gyakran változtatja a frizurájukat. Kedveli a nem mindennapi formákat és színeket, de a nőies hullámok is nagyon jól állnak neki. Haját szívesen festi, elsősorban természetes színeket, vagy fekete festéket használ. Szereti a sima, egyenes fazont, a tiszta vonalakat. Sminkeléskor elsősorban homlokát és szemöldökét emeli ki. A pasztellszínű szemhéjfestékek és barnás rúzsok nem hiányozhatnak  a sminkkészletéből, emellett már csak alapozóra van szüksége. Száját színtelen szájfénnyel hangsúlyozza, csak ritkán sminkeli ki magát nagyon.

A Mérleg no.1 smink trükkjei, hogy mindenkit elkápráztasson…
A Mérleg csillagjegyben születtek színe a világoskék. Próbáld ki az ADEN krémpúder szemhéjfestékét üvegkék árnyalatban! Hogy miért is? Ez a szín szeretetet, szépséget és kiegyensúlyozottságot sugároz. Megtestesíti a béke és a derű lényegét, arra ösztönöz, hogy légy erős és merj kiállni magadért. Ha ezt viseled, vonzod a jólétet és harmonikus leszel. (Tipp: Vibráló világoskékkel fesd ki a szemhéjadat, majd sima fehérrel vagy ezüsttel árnyékold a szemöldökcsontod alatt!  Ez a jéghercegnő pillantás kitűnő egy jó bulira is…)

Nyilas

Haj, smink és színek
A Nyilas tudja, hogy a jól eltalált frizura és smink milyen fontos lehet céljai elérésében. Mindig lépést tart a divattal. Kísérletező kedvű. Szereti a kényelmes, természetes dolgokat, és ez a hajviseletén is meglátszik: az egyszerű, klasszikus frizurával érzi magát jól. A Nyilas szereti, ha a haja a személyiségéről is árulkodik. Mindig a középutat keresi, ezért hosszban is a középhosszú lehet a nyerő. Legyen elegáns a frizura, de viselhető a hétköznapokon is! A Nyilas nő úgy sminkel, ahogy él. Mindent belead, mindent kipróbál, nemcsak az édeskés színeket, hanem a feltűnő, csípőseket is. Általában használ a rúzs mellett szájceruzát, fixálót, ápológélt és még fedőpúdert is, biztos, ami biztos. A kedvenc rúzsai színpalettáján számos izgalmas és egzotikus árnyalat szerepel.

A Nyilas no.1 smink trükkjei, hogy mindenkit elkápráztasson…
A Nyilas színe a kékeszöld, éppen ezért próbáld ki az ADEN Terracotta Melange szemhéjpúdert csillogó pávakékben! Hogy miért is? Ez a szín optimizmust sugároz és növeli a bölcsességet. Főként akkor viseld, amikor utazol, esetleg mély kutatásban vagy. Toleranciát és megértést hordoz magában, s hasznos abban is, hogy másokból a legjobb alternatívát hozd ki. (Tipp: A mély tekintetet füstös tekintettel érheted el. Fahéjszínű vagy meleg barna színt vigyél fel a szemhéjad gyűrődéseibe, de vigyázz, nehogy túl sok legyen a drámából!)

Skorpió

Haj, smink és színek
Ha Skorpió vagy, nehéz szavakba önteni az egyéniségedet. Vad vagy, kalandos, őrülten erős szexuális kisugárzással, de vonzódsz a sötét, okkultizmussal kapcsolatos dolgokhoz is. A Skorpió lételeme a különbözőség, ezért sminkjében és frizurájában egyaránt egyéni megoldásra törekszik. Feltűnő, erős egyéniség, sokszor választ kihívó, extrém, vad hajviseletet. Kedveli az asszimmetrikus, modern fazonokat, hosszú hajnál a buja, rendezetlen fürtöket, érzéki formákat és természetesen a különleges színeket. Főként a vörös árnyalatai állnak közel hozzá. Ha pedig nem vörös mellett dönt, akkor szívesen festi haját szőkére. Legyen minél szexibb, feltűnőbb és különlegesebb! Ez az, amire a Skorpió minden téren vágyik. Igazi szexi jegy, aki szeret sokkolni is olykor. De a Skorpió igen kifinomult jegy, nem keveri sem a színeket, sem a stílusokat. Sminkeléskor figyel a varázslatos tekintetre, szemeit szemhéjpúderokkal és fekete tussal emeli ki. Az élénk színű, érzéki száj éppúgy hozzátartozik, mint az arcpirosítóval kiemelt halántékvonal.

A Skorpió no.1 smink trükkje, hogy mindenkit elkápráztasson…
A Skorpió jegy színe a Burgundivörös. Hogy miért is? Ez a szín mélységet, erőt és szeretetet ihlet. Segít áthidalni a nehezebb időszakokat. Viseld a burgundi árnyalataid, s hamarabb észlelsz majd dolgokat, nő a kitartásod és nő a reakcióképességed.  (Tipp: Használj matt burgundit a szegélyező és meghatározó szemekért, vagy fess ékszerként színezett füstös árnyalatot – feketével „piszkítsd be” a vörös szegélyeket.) A kedvenc rúzsaid színpalettáján a legvilágosabb árnyalat a vérvörös, ennél csak sötétebbeket kensz magadra, csokoládébarnát, szederlilát, sötétkéket, de akár feketét is.

Vízöntő

Haj, smink és színek
A Vízöntő nő mindent imád, ami természetes. Haját ritkán göndöríti; jobban kedveli a laza vonalú frizurát, a lágy hullámokat. Hajfestésnél megmarad a saját árnyalatánál, festék helyett inkább hajszínezőt használ. Sminkeléskor a hajszínnel harmonizáló, többszínű, többnyire világos szemhéjpúdert használ. Bármilyen sminket magára ken, kivéve a “hagyományos” színeket: a szemfesték sosem kék vagy fekete, a rúzs sosem piros. Szereti a csillogó, csillámporos szájfényeket, a szigorúan kontúrozott száj nem az Ő világa. A kedvenc rúzsai színpalettáján a mindennapos színek mellett az alkalmi különlegességek, mint a sötétkék vagy a fehér is szerepelnek, csak piros ajakfényből nincs egy darab sem.

A Vízöntő no.1 smink trükkjei, hogy mindenkit elkápráztasson…
A Vízöntő színe a lila. Próbáld ki az ADEN kétvégű vastag szemhéjceruzáját fekete- lila színpárban! Hogy miért is? A lila szín rendkívül minőségi, segítségül hívja az emberiességet, a kedvességet. Segít elfogulatlanná válni minden körülmények között. Fáradt árnyékai segít megértetni a közösségi gondolkodás lényegét, s erősíti a barátságot. (Tipp: Ha a lila szemhéjadat füstösen árnyékolod, az váratlan és őrülten szexi! Nézd csak meg a kifutók modelljeit, s lesd el a trükkjeiket!)

(x)

Hozzászólások

Pin It on Pinterest