… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Ricinusolaj, mint csodaszer!

Ricinusolaj, mint csodaszer!

A fodrászok és a kozmetikusok ódákat zengenek a ricinusolaj hajnövesztő hatásáról. Itt az idő, hogy te is kipróbáld.

Tény, hogy macerás dolog ugyan a ricinusolajas hajpakolás, hiszen maszatolni kell vele, de megéri! Heti 1-2 alkalommal használd és garantáltan hosszabb, dúsabb, egészségesebb lesz a frizurád.

A ricinusolaj elég sűrű és ragadós, ezért olívaolajjal vagy tojássárgájával tudod kissé kenhetőbb állagúvá varázsolni. Felvitele előtt nem kell hajat mosnod, száraz hajra vidd fel a masszát. Hajfestő ecsettel vagy vattapamaccsal oszlasd el a hajtöveden, majd kézzel finoman masszírozd bele a fejbőrödbe. Ha maradt egy kicsi belőle, nyugodtan kenj a hajtöveidre is, hiszen a száraz töredezett hajra is tökéletes orvosság. Ahhoz, hogy a hatóanyagok könnyebben bejussanak, hajszárítóval kissé melegítsd át a pakolást. Ha van zuhanysapkád, akkor egyszerű a dolgod, hiszen ráhúzod és nincs más dolgod, mint várni. Viszont abban az esetben, ha hiánycikk a zuhanysapka, megoldhatod folpackkal és alufóliával a betekerését. Van, aki egész estére a haján hagyja a pakolást, de minimum 3-4 órát rajta kell maradnia. Végezetül alaposan öblítsd ki a hajad, valószínű, hogy 2 hajmosásra lesz szükség, hogy teljesen kimosd. A legjobb ebben a pakolásban az, hogy nem csak hatásos, de olcsó is, hiszen párszázas tétel, emellett nagyon könnyen beszerezhető a gyógyszertárban.

Extra tippként meg kell említenünk, hogy szempillákra, illetve hiányos szemöldökre is alkalmazható. Legegyszerűbben úgy alkalmazhatod ezekre a területekre, hogy kimosol egy régi szempillaspirált és olajjal töltöd fel, a kefével pedig gyerekjáték a felvitele.

Farkas Adrienn

Hozzászólások

Pin It on Pinterest