… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Praktikus szépségtippek tavaszra

Praktikus szépségtippek tavaszra

Sokszor egy kis kreativitással is sokat tehetünk szépségünkért, ráadásul nem is kerül vagyonokba. A következő néhány sorban, adunk néhány szépségtippet, hogy tavasszal is megőrizhessük szépségünket.

Szemkontúr
Ha nem vagyunk profi sminkmesterek, nehézséget jelenthet, hogy szemünk felső kontúrvonalát megfelelően meghúzzuk, hiszen nagyon fontos, hogy egyenes vonalat tudjunk húzni. Sok nő esküszik arra, hogy először ceruzával dolgozzunk a szebb vonal érdekében, majd a már kész vonalat húzzuk át tussal. Az így kapott eredmény sokkal tartósabb és élénkebb hatást is kelt.

Kávézókba a szép bőrért
A következő tipp, talán furcsán hangzik, de a gyakorlatias nők esküsznek rá, hogy nincs jobb törlőkendő a zsírosodásra  hajlamos bőrre, mint a kávézóban található szalvéták. A szalvéták természetesen ingyenesek így egy próbát mindenképpen megérnek.

A szép haj titka
A sűrű, száraz és göndör haj hamar elveszti hidratáltságát ezért a hajmaszkot ne csak 1-2 percig hagyjuk a hajunkon, hanem egész este és csak reggel öblítsük ki. A haj így hihetetlenül selymessé válik és állapota is javulni fog.

Jótékony víz
A hidratált bőr titka nem a méregdrága csodaszerekben rejlik, hanem abban, hogy megfelelő mennyiségű vizet vegyünk magunkhoz a nap folyamán. A napi ajánlott mennyiség 2,5 liter víz, amely biztosítja bőrünk szépségét.

Tiszta kéz
Munkánk illetve tanulmányaink során gyakran használunk számítógépet, amely a por és egyéb szennyeződések főforrása lehet. Talán nem is vesszük észre mikor egy fárasztó napon, a baktériumos kezünkkel megérintjük az arcunkat vagy kitámasztjuk az állunkat. Ha nem figyelünk kezünk tisztaságára, bőrünk pattanásossá és mitesszeressé válhat. A mi tippünk, hogy mindig hordjunk magunknál kézfertőtlenítőt vagy tartsunk egyet a munkahelyünkön és használjuk 2-3 óránként.

Bőrvédelem
Nem számít milyen évszak van, mindig viselj fényvédőt az arcodon, a nyakadon és a kezeden. Ezzel segítesz a bőrödnek, hogy megőrizze szépségét, az időjárás viszontagságai mellett.

Balázs Zsuzsanna

Hozzászólások

Pin It on Pinterest