… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Ősszel is ügyelj a szépségedre

Ősszel is ügyelj a szépségedre

Ősszel, ahogy hosszabbodnak a ruhák és vastagodnak az anyagok, sokan éppen úgy hagyják el fokozatosan magukat. Ez nem csupán a kilók gyarapodásában mutatkozhat meg, hiszen a szépségápolás is sok esetben háttérbe szorul.

Ügyelj rá ősszel is
A szépségápolás nem egy olyan dolog, amit akár évszakhoz, akár korhoz tudnánk kötni. Persze mindenkinek megvan a maga napi, heti rutinja, érthető módon kicsit lazábban vesszük a dolgokat, ha nem „kell” minden testrészünket közszemlére tennünk. Való igaz, időt és pénzt lehet spórolni a szőrtelenítés számának csökkentésével, a pedikűr mellőzésével, de valójában nem túl célszerű mindezt kihagyni a rutinból. Ha egyedülálló vagy, akkor azért lényeges, hogy az önbizalmad a helyén legyen, tudatában legyél annak, hogy vonzó és ápolt vagy, ha pedig párkapcsolatban élsz, akkor azért fontos, hogy ne hagyd el magadat. Egy szó, mint száz, a szépségápoláson lehet spórolni a hideg hónapokban, de sem a testnek, sem a léleknek, sem a magánéletnek nem tesz jót, ha átesel a ló túloldalára.

Folytasd a pedikűrt: Bár a lábak és a lábkörmök nincsenek túlságosan előtérben ősszel, továbbra is jó, ha figyelmet fordítasz rájuk. Nem muszáj eljárnod szakemberhez és minden nap ellenőrizned, tökéletes-e a lakkozás, de az alapvető ápolás nem maradhat el. Ez kitesz heti egy bőrradírozást, igény szerinti hidratálást és persze a körmök ápolását. Ősszel, ha nincs rá igényed, ne lakkozd a körmeidet, ez egyébként is ízlés kérdése minden évszakban. Az mindenesetre lényeges, hogy rendszeresen formázd őket, hiszen nem csupán esztétikai, egészségügyi kérdés is, milyen állapotban vannak.

Menj el fodrászhoz: Nyár végén, ősz elején különösen fontos, hogy meglátogasd a fodrászodat, hiszen a meleg megviseli a frizurát. A strandolás, napsütés gyengévé, töredezetté teheti a szálakat, nem beszélve a színvesztésről, amit ősszel mindenképpen orvosolni kell. Itt az idő arra is, hogy új frizurát válassz magadnak, de ha szezonálisan változtatni szoktál valamin (pl. frufru meghagyása, újragondolása), akkor arra is figyelmet kell fordítanod. Gondold végig azt is, hogy a ködös, párás idő milyen frizurát követel meg, de az sem utolsó szempont, hogy rendszeresen hordasz-e sapkát, kalapot.

Ne hanyagold a szőrtelenítést: A szőrtelenítés manapság a nők szépségápolásának mindennapi rutinjává vált, s a nagy átlag egyetért azzal, hogy bármilyen formában is, de ildomos karbantartani a növekvő szálakat. Nem érdemes ezen a rutinon spórolni ősszel sem, hiszen ahogy írtuk, egyedülállóként és párkapcsolatban is jöhetnek „váratlan helyzetek”, amikor nem árt, ha nem kell azonnal a fürdőszobába rohannod, hogy jól érezd magadat. Emellett ne feledd, a szőrszálakon megülnek az izzadtságcseppek, márpedig nem csupán nyáron, a hőségben izzadunk, hanem ősszel és télen is, dacára a réteges öltözködésnek.

Törődj a bőröddel: Nyáron természetesen másfajta gondoskodást igényel a bőröd, mint a hideg hónapokban, ám az kétségtelen, hogy mindkét szezonban szükséges az ápolás. Ősszel általában a kipirosodás, érdesség okozhat problémát, de a fűtés miatt gyakori a bőrszárazság, valamint az érzékenység is. Nagyon fontos, hogy ügyelj a folyadékpótlásra, akkor is, ha nem kívánod olyan nagymértékben, mint a forró hónapokban. Emellett igazíts az arcápolódat a hideg évszakokhoz, s arra is ügyelj, hogy a rendszeres melegvizes fürdés végett a fokozott testápolás is alapvetőnek bizonyul.

Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest