… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Mit kezdj a zsíros hajjal, ha sietned kell?

Mit kezdj a zsíros hajjal, ha sietned kell?

A zsíros haj sokaknak okoz problémát, márpedig sajnos nem mindig van idő arra, hogy főleg a hosszú tincseket alaposan felfrissítsük. Szerencsére ekkor is akad néhány praktika, amiket bevethetsz, ha nincs elég időd a hajmosásra.

Mosd meg csak a frufrud
A frufru a frizura leglátványosabb része, hiszen közvetlenül az arcunk és szemeink mellett helyezkedik el, éppen ezért nagyon sokat számít, miként néz ki. A frufrudat mindenképpen érdemes megmosnod, akkor is, ha sietned kell, hiszen tényleg csak pár perc az egész, de mégis rengeteget dob a megjelenéseden. Gyorsan mosd át samponnal a csap felett, szárítsd be, szükség esetén vasald ki, és már kész is vagy.

Fogd hátra a hajadat
A frufru rendben van, de mi legyen a frizura többi részével? Mivel jellemző módon a hajtövek zsírosodnak, azokat kell megpróbálnod elrejtened. Erre a célra kiváló egy fejkendő, ami természetesen nem jelent egyet azzal a változattal, amit nagyanyáink hordanak. Olyan fejkendőre gondolj, ami egy hajpántra emlékeztet, de alul gumis, felül pedig a kedved szerint szélesíthető. Ezek a kendők nem csupán elfedik a problémás részeket, hanem vidám, divatos külsőt kölcsönöznek neked, és még azt is megakadályozzák, hogy a kósza tincsek a szemedbe lógjanak.

Válassz kócos frizurát
Logikusnak tűnhet megfésülni a hajadat, de valójában ezzel csak rontasz a helyzeten, hiszen így a szálak egész felülete zsírosnak fog hatni. Ehelyett válassz inkább kócos hatású frizurát, ami nem csupán kislányosan bájos, hanem abszolút divatos is. Végigvezethetsz egy fonatot a frizurádban, de ha ügyes vagy, akár az egészet be is fonhatod, mindenképpen lazán, az említettek végett. Választhatod az oldalra fogott, kócos lófarkat, de néhány csat segítségével a fejed tetején is rögzíthetsz egy lezser kontyot. Ha úgy látod, nagyon problémás a helyzet, használj egy kis száraz sampont, s fésülködés helyett a maradékot langyos levegővel, hajszárító segítségével fújd ki a tövek közül.

Kerüld az egyenes frizurát
Mint említettük, a kócos, hullámos, lazán összefogott frizura számodra a legideálisabb, egyértelműen az egyenes, fejbőrre simuló tincsek azok, amik kihangsúlyozzák a haj zsírosságát. Törekedj arra, hogy a frizurádat a száraz sampon segítségével megemeld a hajtöveknél, s még véletlenül se jusson eszedbe ilyen állapotban vasaló után nyúlni. Ügyelj arra is, hogy ne használj túl sok hajformázót, mert ezzel rengeteget ronthatsz a helyzeten. A sok hajhab, lakk, hajvégápoló nem hogy segítene formázni a tincseket, elrejteni a zsírosodást, éppenséggel fokozza a negatív látványt, és a frissen mosott hajat is pár óra alatt zsírosnak mutatja. A hosszú távú megoldásokat tekintve persze az a jó, ha testreszabott frizurát választasz, a hajtípusodnak megfelelő termékeket használsz, ügyelsz az étkezésedre, és megpróbálod kiküszöbölni azokat az eseményeket, amikor nincs időd rendbe tenni a hajadat. Addig is, a váratlan helyzetekre vesd be az említett praktikákat, és törekedj rá, hogy minél előbb egészséges frizurával büszkélkedhess.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest