… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Miről árulkodnak a hollywoodi sztárok körmei?

Miről árulkodnak a hollywoodi sztárok körmei?

Megdöbbennénk azon, ha tudnánk, hogy a hollywoodi sztárok gyerekkorukban milyen hétköznapinak tűnő karrierről álmodtak. A gyönyörű hangú énekesnő, Taylor Swift például kislány korában-édesapját követve a pályán- pénzügyi tanácsadó szeretett volna lenni, míg Angelina Jolie gyermekként rengeteg álmodozott arról, hogy egyszer temetkezési vállalkozó lesz. Nelly Furtadoról pedig senki nem gondolná, hogy egykor atlétának készült, de egyetlenegy versenyt sem nyert meg, emiatt muszáj volt beérnie a világhírt hozó énekléssel. A sztárok karrierje is különböző módon indult, egy dologban viszont mindannyian egyetértenek. Bármilyen karrierről is álmodunk, a megjelenés, az ápoltság elengedhetetlen feltétele a sikernek, az első benyomás pedig sorsfordító döntésekre képes. Legyen szó meghallgatásról, állásinterjúról: a potenciális főnökeink bizony a körmeinkre néznek.

Dóczy Judit HR szakértő egyetért a sztárokkal, miszerint az állásinterjún kifejezetten fontos a megfelelő ápoltság. Itt pedig meg kell említeni a kezek és a körmök ápoltságát. A szép köröm nélkülözhetetlen része az ápolt külsőnek. Az ápolt kéz a mindennapok része, igényes és magabiztos megjelenést kölcsönöz viselőjének, a műköröm pedig lehet extrém vagy egyszerű, a lényeg, hogy a személyiséget tükrözze. A hírességek egytől egyig odafigyelnek arra, hogy körmeik tökéletesek legyenek. Ez a kijelentés pedig nemcsak a nőkre igaz. Senki nem hinné, de Jude Law például egyenesen odavan a manikűrért. A színész egy interjúban elárulta, hogy nem tudja elviselni, ha a kezei és a körmei nem tökéletesen tiszták és ápoltak, ezért különös figyelmet szentel azoknak. „A körmeinket műköröm segítségével varázsolhatjuk még szebbé. Fontos a színük, hosszuk és elsősorban a tisztaságuk. Nelly Furtado körmei élénkebb, harsányabb színekben pompáznak, ami dinamizmusáról, kreativitásáról, határozottságáról árulkodik. Taylor Swift színes körmei határozott, célokkal és ambíciókkal teli magabiztos személyiséget takarnak. Angelina Jolie filmvásznon látható vörös körmeivel pillanatok alatt a végzet asszonyává válik, míg a Rihanna által gyakran választott színes, esetleg csillámos franciavég pedig a játékos természetére vall. A neonszíneket kedvelők általában fiatal, bolondos, még kiforratlan egyéniséggel rendelkező ,,party cicák”, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni. Az állatmintás körmöket viselők pedig azt sugallják, hogy mindent megkaphatnak, ők az éjszakai élet szexi vadmacskái. Emiatt legyen szó akár felvételiről, meghallgatásról vagy akár állásinterjúról, bizony figyelnünk kell a körmeinkre is.” –nyilatkozta Székely Imola a Perfect Nails körömmestere.  „Nemcsak az állásinterjún, hanem a dolgos hétköznapokon is érdemes odafigyelni a megjelenésünkre. Aki olyan pozícióban dolgozik, ahol naponta találkozik ügyfelekkel, ott kiemelten fontos az ápolt külső. Ha a körmökről beszélünk, a bankban illetve szállodában dolgozóknál a visszafogott stílus az elvárt, vagy megengedett. A francia köröm, kevés díszítéssel vagy csak strasszokkal a gyűrűs ujjakon például kimondottan konzervatív megjelenést tükröz.

A média, PR/marketing területen dolgozó hölgyeknél a harsányabb színek is megállják helyüket, míg egy gondozónő, ápolónő, óvónő esetében érdemes megfontolni a praktikumot, azt, hogy a hosszabb körmök önkéntelenül is sérülést okozhatnak. Ezekben a munkakörökben mindenképpen rövidebb körmök ajánlottak. Egyetértünk sztárjainkkal, lényeg a magabiztosság és a határozottság, de ez ápoltság nélkül bizony nem megy.„- nyilatkozta Dóczy Judit, az Aon Hewitt nemzetközi humán tanácsadó cég munkatársa.

Az idei év körömtrendje az önmegvalósításról szól! Íme néhány különleges darab a pinterest-ről:

 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest