… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Így készíts természetes hatású sminket!

Így készíts természetes hatású sminket!

A hétköznapokban alkalmazott szép smink arról ismert, hogy természetesnek látszik, ugyanakkor üdébbé varázsolja az arcot. Íme, néhány trükk a sminkmesterek eszköztárából a nude hatás eléréséhez!

A technika lényege, hogy elfedje a hibákat, felfrissítse az arcunkat, és ne az látszódjon, hogy egy kiló vakolat ül a bőrünkön. Az erős smink egyébként sem tesz jót a hétköznapokban, így tartogasd inkább a különleges eseményekre. Most bemutatunk néhány trükköt, melyekkel könnyen és gyorsan készíthetsz nude sminket!

Színek
A legfontosabb szabály, hogy olyan árnyalatokat válassz, amik hasonlóak az arcbőröd színéhez. Így a kéket, sárgát, a zöldet és feltűnő színeket messziről kerüld, ezek ugyanis túl harsányak, és nyilvánvalóvá teszik, hogy sminket viselsz.

Scarlett Johansson a D&G natúr sminkjeiben

Használj korrektort
Kevesen vannak azon szerencsés nők, akiket hibátlan bőrrel áldotta meg a sors. A korrektor segít, hogy eltüntessük a sötét karikákat szemünk alatt, és azokat a bizonyos piros foltokat az arcon. A korrektort szín szempontjából kellő figyelemmel válaszd ki, ennél a lépésnél fontos ugyanis, hogy pontosan ugyanolyan árnyalatú legyen, mint az arcszíned. A sötét, vagy éppen világos foltok, nevetségessé tehetnek. Vidd fel azokra a részekre, amik problémásak a bőrödön.

A megfelelő alapozó
Az alapozás a legfontosabb része a sminknek. Fontos itt is, hogy az arcbőrödnek megfelelő árnyalatot válaszd ki, és mindig világos nappali fényben teszteld a színeket. Sokan próbálgatják az alapozót ujjaikon, ez azonban csalóka, a kezünkön teljesen más textúrájú a bőr, így lehetőleg az arcodon kísérletezz inkább vele. Vigyél fel a krémes állagú alapozót, lehetőleg ecset segítségével, az ujjakat inkább hanyagold, ilyenkor ugyanis könnyen foltokat hagyhatsz.

Árnyékolás
Szánj egy kis időt az árnyékolásra is, ez plusz fényt, és ragyogást ad az arcnak. Vigyél fel némi fényt az arccsont tetejére, ez lehet akár egy világos, fényes szemhéjpúder is. Az arccsont alatt használj egy sötétebb árnyalatot, mondjuk halvány barna szemhéjpúdert. Végül ezeket alaposan dolgozd el, figyelj arra, hogy ne látszódjanak éles határvonalak, vagy csíkok.

A pirosító titka
A pirosítónál a természetes hatás eléréséhez olyan színt válassz, ami hasonló az ajkaid színéhez. Ennél a pontnál felejtsd el a púder állagú pirosítókat, helyettük használj krémesebb állagút. Ha kerek arccal vagy megáldva, kerüld az arc almácskáinak közepére felhelyezett pírt. Haladj az ecsettel a járomcsonttól felfelé a halántékig. A szögletes formánál ugyanezt a módszert kell követni, az ovális arcnál pedig a járomcsonttól a fül irányába haladj. Ha szív alakú arccal vagy megáldva, a járomcsont legfelső részére helyezd a pírt.

Szemek
Ennél a típusú sminknél lehetőleg mellőzd a szemceruzát, helyette használj szempillaspirált.  A szemhéjadra vigyél fel egy fényes hatású krémes szemhéjpúdert, vagy paint potot, esetleg egy halványbarna árnyalatú szemhéjpúdert. Mindenképpen olyan szín legyen, ami maximum sötétít egy picit a bőrödön.

Ajkak
Az ajkaidra elég, ha egy kevés szájfényt teszel, használj színtelent, vagy olyan árnyalatot, ami hasonló az ajkaid színéhez.
Ezt a sminket bátran viselheted randin, vagy egyszerűen a hétköznapok rohanásában.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest