… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Így kerülhetsz topformába az esküvőre – tippek a szépségedért

Így kerülhetsz topformába az esküvőre – tippek a szépségedért

Cikkünk előző részében kitértünk arra, milyen életmódbeli változtatásokkal célszerű élned annak érdekében, hogy topformádat hozhasd az esküvődön. A következő sorokban arról fogunk beszélni, hogyan növelheted még tovább a szépségedet.

Gondos hajápolás
A menyasszonyok óriási hangsúlyt fektetnek frizurájukra, ami nem véletlen, hiszen a szépség igen fontos momentumát képviseli a hajkorona. Lényeges, hogy ne az utolsó néhány hétben próbálj variálni az addig jól megszokott fazonoddal, hajszíneddel. Tévhit például, hogy mindenképpen le kell vágatni a töredező hajvégeket, azokat ugyanis tökéletesen el tudják rejteni az alkalmi frizuránál, viszont a rövid hajjal meglehetősen nehéz méretes kontyot készíteni. Az esküvő után persze nem maradhat el a szükséges vágás, de a próbafrizuránk csodásan fog mutatni akkor is, ha nem 100%-ban épek a hajszálaink. Persze nem árt, ha arra törekszünk, hogy ragyogjanak a tincseink, ennek érdekében kíméljük a szálakat. Kerüljük a beszárítást, a hajvasalást, göndörítést, ne használjunk erős vegyszereket. Ezzel szemben hetente egyszer tegyünk fel hajpakolást, ha idáig nem használtuk, most vásároljunk hajvégápoló olajokat. Szedhetünk célzottan vitaminokat, ásványi anyagokat a szép frizura érdekében, és mindenképpen igyunk sok folyadékot – mindez nem csupán a hajjal, hanem a bőrrel is csodákat tesz.

Beautiful bride wedding makeup hairstyle marriageFontos a bőrápolás
A bőr állapota természetesen ugyanolyan fontos, mint a szép frizura. Ha bármilyen bőrproblémánk akad, minél előbb keressük fel a bőrgyógyászunkat, mert sajnos jellemző, hogy pont a stresszes, nehéz időszakokban fokozódnak a gondok, amikor már igencsak nehéz bármit tenni az ügy érdekében. Ajánlatos az esküvő előtt rendszeresen konzultálni a kozmetikussal, főleg, ha idáig nem tettük. Az utolsó hetekben már semmiképpen se menjünk komolyabb arctisztításra, hiszen a kezelésnek nyoma marad, idő kell, hogy a bőr megnyugodjon. Ugyanez igaz a gyantázásra is, amit mindenképpen az esküvő előtt néhány nappal ejtsünk meg, de ha egész életünkben borotválkoztunk, akkor ne most próbáljuk ki, vajon allergiásak vagyunk-e a készítményre. Az otthoni kezelés mindemellett létfontosságú, a napi kétszeri arctisztítás, a heti radírozás (arc és test egyaránt), valamint az arcpakolás elengedhetetlen. Ha szükségesnek ítéljük, néhányszor elmehetünk szoláriumozni is, így eltüntethetjük a bikini hófehéren hagyott nyomait, de az egészségünk érdekében ne essünk túlzásba.

A bőr állapotának egészén rengeteget javíthatunk a rendszeres szaunázással, pláne, ha összekötjük némi masszázzsal, luffa szivacsos dörzsöléssel. A feszesítő masszázsok is sokat segítenek, de ne feledjük, ezek ugyancsak nyomokat hagynak a bőrön, amiknek idő kell, hogy elmúljanak.

Végül, de nem utolsó sorban sokan alábecsülik a testápolók, arckrémek fontosságát, pedig az az igazság, hogy a professzionális termékek valóban csodát tesznek a bőrrel. Ha félre tudunk tenni némi extra pénzt, érdemes igénybe vennünk szalonos testkezeléseket, hiszen azok nem csupán az alakformálásban segítenek, hanem egyúttal hidratálják, feszesítik a bőrt.

Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest