… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Így határozhatod meg három egyszerű lépésben a bőrtípusodat!

Így határozhatod meg három egyszerű lépésben a bőrtípusodat!

Honnan merítenek a nők szépségápolási tippeket? A német CD kozmetikai márka friss, lengyelországi kutatásából most kiderül, hogyan szerzik be a szépségápolással kapcsolatos tudnivalókat a lengyel hölgyek. Külsőnket nagyban befolyásolja a mindennapi szépségápolási rutinunk. Ahhoz, hogy maximalizálni tudjuk a bennünk rejlő lehetőségeket, először meg kell ismernünk bőrtípusunkat és annak szükségleteit! Most néhány praktikus szépségápolási tanács megfogadásával, még jobban érezheted magad a bőrödben!

A tisztító, hidratáló és tápláló kezelések elengedhetetlen elemei a nők mindennapi szépségápolásának. A hölgyek különböző forrásokból keresgélnek szépségápolási tippeket. A lengyel nők számára általában az első számú információforrás a család és a barátok (74,7 százalék). A lehetséges magyarázata ennek az lehet, hogy az emberek jobban megbíznak az olyan tanácsok hitelességében, amelyet olyasvalakitől kapnak, akihez szoros és bizalmas kapcsolat fűzi őket. Ugyanakkor hasonlóan nagy része a válaszadóknak – 73,4 százalék – inkább szakértőkre bízná a kérdést, így például kozmetikustól, illetve bőrgyógyásztól informálódna. Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a közösségi média térnyerése mellett sem, hiszen ez a tény nagyban átalakította az utóbbi években az információszerzési szokásainkat is. Ennek köszönhetően, egyre több fiatal (66,2 százalék) tájékozódik különböző szépségápolási oldalakról, vagy akár internetes fórumokról (58,4 százalék). A szépségtippekkel, termék tesztekkel foglalkozó blogok szintén átfogó, teljes körű tudásbázist biztosítanak sok nő számára.

A megfelelő törődés a kulcsa a tökéletes, ragyogó bőrnek. A szépségápolásunk hatékonysága azzal kezdődik, hogy tudjuk, melyik bőrtípusba is tartozunk. Nem segíti a dolgunkat az sem, hogy a gyártók folyamatosan új és továbbfejlesztett receptekkel árasztják el a piacot, így a megfelelő kozmetikai termék kiválasztása egyre nagyobb kihívást okoz a nők számára. Nézzünk néhány tippet, amely segítségével hatékonyabbak lehetünk a drogériák polcai előtt. Minden azzal kezdődik, hogy tudjuk, milyen bőrtípusba tartozunk!

Tudd meg, melyik bőrtípusba tartozol! Három egyszerű lépés bőrtípusunk meghatározására

Ez az egyszerű vizsgálat könnyen elvégezhető otthon is és nem igényel speciális kellékeket. Kövesd ezt a három gyors lépést, hogy meggyőződj bőrtípusodról és képes legyél kiválasztani a megfelelő, bőrödhöz illő kozmetikumot.

Mosd meg arcbőrödet egy olajmentes arclemosóval!
Várj egy órát és tegyél arcodra egy papír zsebkendőt!
Vizsgáld meg az eredményt, és a következőképp határozd meg bőrtípusodat!

  • a zsíros arcbőr zsíros foltokat hagy az egész zsebkendőn;
  • a kevert bőrtípus, csak a T-vonalnál hagy zsíros szennyeződéseket;
  • az érzékeny bőr, hajlamos a kipirosodásra és az irritációra lemosást követően;
  • a száraz bőr feszes lesz, és elhalt hámsejtek maradnak a zsebkendőn;
  • a normális bőr nem hagy sem zsíros foltokat és nem is hámlik. Ruganyos és sima hatást kelt.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest