… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Hogyan találjuk meg az igazit?- A tökéletes alapozó nyomában

Hogyan találjuk meg az igazit?- A tökéletes alapozó nyomában

A megfelelő alapozó elengedhetetlen a tökéletes smink eléréséhez, egy rossz választás könnyen nevetségessé teheti megjelenésed. Ha nem tudod, melyik a bőrtípusodhoz illő típus, a most következőkben segítünk, hogy megtalálhasd az igazit!

Színezett hidratáló krém
A színezett krémek alapvetően hidratáló hatásúak egy csepp bőrszín-tökéletesítő formulával. Tökéletes választás, azokra a hétköznapokra, mikor nincs kedved sminket viselni, csupán egy csipetnyi üde színt szeretnél kölcsönözni arcodnak, hogy bőrtónusod egyenletesebb legyen. A forró napokon erősen ajánlott, mert a nehéz alapozókkal ellentétben nem folyik, vagy kenődik el könnyedén. A legjobb száraz, normál, vagy vegyes bőrre. Ne használd, ha az átlagnál több bőrhibával, vagy pattanással rendelkezel, mert a tökéletes fedéshez nehezebb alapozó kell.

Krémalapozó
A krémes állagú alapozók nehezebbek mint a folyékony változatok, de nem annyira terhelik meg a bőrt, mint a mousse típusú kencék. Extra ápolást nyújtanak a bőrnek a benne található összetevőknek köszönhetően, legtöbbször ráncképző anyagokat, és fényvédő faktort is tartalmaznak. Közepes fedést adnak, és a legtöbb márka ugyanebből típusból rögtön korrektort is kínál. Ideális az apró ráncokra, nagyobb pórusokra és a kisebb pattanásokhoz. Igazán sokoldalú, ha gondolod kombinálhatod hidratáló krémmel is, hogy csökkentsd a sűrűségét, így egy ideális alapozót kapsz a hétköznapokra, ráadásul minden bőrtípuson megállja a helyét.

Matt alapozó
Ennek a típusnak krémes állaga van, használata matt arcbőrt eredményez, a legtöbb kompakt formában kapható. Segít enyhíteni az arcbőr fényes hatását, olajmentes, megköti a bőr felszínén lévő zsírt, így egyenletes arcbőrt eredményez. Közepes és teljes fedettséget nyújt, a legjobb kombinált, és zsíros bőrre.

Púder
A por állagú kompakt púderek könnyen és gyorsan alkalmazhatóak, erős lefedettséget biztosítanak, felvihetjük ecsettel, vagy akár szivaccsal is. Krémmel, és alapozóval is kombinálhatjuk, mattítja a bőrt, és eltünteti a nagyobb hibákat is. Normál, kombinált, és zsíros bőrre is kiváló, szárazabb típus esetében azonban óvakodjunk tőle, mivel csak ront a helyzeten.

Folyékony light make-up
A folyékony állagú alapozók a leggyakoribb típusok közé tartoznak. Közepes lefedettséget biztosítanak, mikrofinomságú színezőanyagokból állnak össze felkenésükkor, leginkább átlátszó krém hatását keltik. A bőrtónust egyenletesebbé varázsolja, nem túl nehéz, átlátszik rajtuk a bőrfelszín szerkezete. Bőrtípustól függetlenül bárki használhatja, arra figyeljünk azonban, hogy a nagyobb hibákkal nehezen, vagy egyáltalán nem birkózik meg.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest