… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Ezekre figyelj az alkalmi smink elkészítésekor!

Ezekre figyelj az alkalmi smink elkészítésekor!

Akár esküvő, akár ballagás, különleges vacsora, a nagyobb alkalmak előtt mindannyian a sminkkészlet után nyúlunk. Ilyenkor még azok is sminkelnek, akik egyébként nem szoktak – talán ez az oka a legtöbb bakinak.

Egyszerre csak egyet emeljünk ki
Már-már sablonos a javaslat, mégis rengetegen hibáznak vele kapcsolatosan, főleg az alkalmi smink készítésekor. Egyetlen hangsúlyos szemsminkhez passzol a vörös rúzs, ez pedig a tusvonal jelölte szempillák. Egyébiránt az erős rúzshoz szolid szemhéjárnyékolás és szempillaspirál passzol. Sokan szeretik inkább a pillantásukra helyezni a hangsúlyt, számukra tökéletes megoldás a cicás, avagy a füstös smink, ám ez már olyan erőteljes és feltűnő, hogy mellőzni kell mellette a határozott ajkakat.

Jöhetnek a füstös szemek
A füstös szemsmink mindenképpen jó választás alkalomra, szolid színeket összeboronálva akár átlagos hétköznapra is. Alkalomra érdemes határozottabb színeket választani, a klasszikus szürke, fekete mellett azt is figyelembe veheted, milyen színű a ruhád, vagy éppen mi emeli ki a legjobban a szemszínedet. Fontos, hogy ne a nagy alkalom előtt készítsd el először a sminket, ugyanis így jó eséllyel melléfogsz valamivel, ráadásul, ha nem tanulod meg időben viselni, akkor könnyen el is kenheted. Mivel a füstös szemek általában legalább egy sötét színnel bírnak, mindenképpen megkövetelik a gondos alapozást, fixálást, a szemkörnyéken különösen. E nélkül a smink pillanatok alatt elkenődik, sötét karikákat eredményezve, ami a legkevésbé sem vonzó. A határozott szemsminkhez mindenképpen válassz szolid, halványrózsaszín, vagy áttetsző szájfényt, így egyrészt nem tűnik túlzsúfoltnak az arcod, másrészt mindenki a kiemelt szemeidre koncentrálhat majd.

A Chanel 2014-es ünnepi újdonságai mindenkit levesznek a lábáról!

A klasszikus smink
Az egyik legrégebbi, s leginkább klasszikusnak számító smink a már említett tus és vörös rúzs kettőse. E smink elkészítése során a leggyakoribb gondot a megfelelő tusvonal meghúzása jelenti, aminek alapszabályaival sokan sajnos egyáltalán nincsenek tisztában. Mivel ez a smink sokkal feszesebb határokat követel meg, mint a füstös árnyékolás, csak azok próbálkozzanak vele alkalomra, akiknek már a kisujjában van a technika. A klasszikus tusvonalat illetően például hiba, ha bármerre is kunkorítjuk a festéket, annak egyenesen, a szempillák tövét és a szemöldök külső ívét összekötő vonalon kell futnia.

Trükközni a vonás felső felével lehet, ez kaphat némi ívet, vagy éppen merevséget, külső fele lehet vastagabb, vagy megközelítőleg ugyanolyan vékony. Ehhez a szemsminkhez egyaránt passzol a feltűnő, élénk színű rúzs, de természetesen a natúr árnyalatok is kiemelik a szépségét.

A szemöldök kulcsfontosságú
Minden smink készítésekor fontos, de az alkalmi megjelenés esetén különösen lényeges a szemöldök állapota. Az archoz leginkább passzoló ív megrajzolását érdemes kozmetikusra bízni, akár festéssel tökéletesíttetni, de utóbbira otthon is sort keríthetsz. Az alkalmi smink esetében az egyik első lépés az legyen, hogy kitöltöd az esetleges hiányokat, szükség esetén megzabolázod a szálakat, ugyanis a szemöldök adja a legtökéletesebb keretet, amivel elindulhatsz. A nagyobb események során az alapozást sem mellőzheted, nem csupán azért, mert ahogy már írtuk, nélküle megfolyhat a szemsmink, hanem mert az egységes alap nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valóban alkalminak, szépnek hasson a sminked.

Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest