… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Bombabiztos hajformázó tippek hosszú frizurához

Bombabiztos hajformázó tippek hosszú frizurához

A férfiak többsége úgy tartja, hogy a szép haj, és az ápolt frizura a nők egyik leghatásosabb fegyvere. Mi lányok azonban mégis gyakran vágyunk rövid tincsekre, hiszen nem kell sokat bajlódni vele. Ám valahol mindannyian tudjuk, hogy a nőiességet a hosszú frizurák képviselik leginkább. Tévedés, hogy a derékig érő tincsekkel nem lehet mit kezdeni, csupán megfelelő ápolásra, és eszközökre van hozzá szükség!

Ha valaha is próbálkoztál azzal, hogy megnöveszd a hajad, pontosan tudhatod, milyen nagy megpróbáltatásról is van szó. Egy idő után ugyanis a haj elvékonyodik, növekedése pedig lelassul, mielőtt elérné a válladat. Híres mesterfodrászok és szakértők árulták el ezúttal legféltettebb trükkjeiket a tökéletes hosszú fürtök kialakításához, és karbantartásához.

Rendszeres vágás
A haj növesztése rengeteg türelmet és időt igényel, a hajszálak átlagosan egy centi növekedésre képesek. Ha azonban sérültek fürtjeink nem valószínű, hogy valaha is vállig érőnél hosszabb frizuránk lesz. Tera Rae Stephens kaliforniai mesterfodrász szerint, érdemes éppen ezért nyolc hetente 1-2 centit vágatni a végéből.

Hővédelem
Köztudott, hogy minél hosszabb a haj, annál nagyobb felület van kitéve a hőhatásoknak, a rendszeres szárítás és hajformázás nem kifejezetten tesz jó a fürtök egészségének. Éppen ezért amennyiben lehetséges, hagyd megszáradni a levegőn 80%-ra a hajad, majd permetezz hővédő spray-t a tincsekre, és szárítsd meg egy hajszárító, valamint egy körkefe segítségével.

Megfelelő eszközök
Érdemes egy jó minőségű hajszárítóra beruházni, így nem csak frizurádat óvhatod, de a szárítási sebességet is lényegesen felgyorsíthatod! A hétköznapokban az ápoláshoz válassz természetes szőrből készült kefét, míg a haj formázásához az ionizált körkefe a legtökéletesebb eszköz.

Kókuszolaj- Természetes csodaszer hosszú hajra
Nem kell tízezreket költened mindenféle szépségkezelésre, ha szeretnéd megóvni hosszú tincseidet, Stephens szerint, a kókuszolaj éppúgy megteszi, fillérekért szerezheted be, és teljes regeneráció érhető el vele. Tegyél néhány evőkanállal a tenyeredre, majd oszlasd el a közepétől egészen a haj végekig az olajat. Hagyd rajta egy-két órán át, majd öblítsd ki, vagy ha még látványosabb eredményt szeretnél, akár egész éjszaka a fent hagyhatod.

Formázás
Ha hosszú hajról van szó a formázás rendkívül időigényes tevékenység. Ha egyenletesen hosszú frizuráról van szó, akkor pedig szinte lehetetlen, ezért érdemes az arc körül lépcsőzetesre vágatni. Vékony szálú haj esetében pedig, hajtsd előre a fejedet és úgy szárítsd meg fürtjeidet.

A kiegészítők hatalma
Sokan tévesen azt hiszik a hajékszerek, és kiegészítők csupán arra szolgálnak, hogy színesebbé tegyék frizuránkat, a valóságban azonban egy divatos hajpánt, vagy trendi csattal bármilyen frizurakrízist kivédhetsz, és egyedi megjelenést kölcsönözhetsz hajkoronádnak.

Ne vidd túlzásba  a hajformázó termékek használatát!
Lehetőleg kerüld a zselék, krémek, hajhabok napi rendszerességű használatát, ezek a termékek olyan anyagokat tartalmaznak, melyek károsak a fejbőrre, és  a hajszálakra egyaránt. A tincseket túlterheli, és a haj textúrája természetellenes lesz.

Frufru- a szezon kedvence
Ha szeretnéd egy kicsit izgalmasabbá tenni sima hosszú tincseidet, vágass magadnak elől tépett fél, vagy teljes tömör frufrut. Ha a frufru a fejtetőről indul, az még dúsabbnak mutatja a frizurát. A hajszárítás során kezd mindig a ezzel, és ne felejtsd el a formázó tartozékot  a hajszárítóhoz csatlakoztatni. Ez segít, hogy a levegőt egyenesen a hajgyökerekre irányítsd.

Szexi hullámok pár perc alatt
Ne félj a hullámoktól sem, hajsütővas, vagy melegíthető hajcsavarók segítségével göndörítsd be az alsó részt, így a frizura megtartja saját magát.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest