… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt A leggyakrabban elkövetett hajápolási hibák

A leggyakrabban elkövetett hajápolási hibák

Nem is gondolnád, de a legtöbb hajproblémádat néhány gyakori hajápolási tévhit, és mindennapi apró fürdőszobai rutinművelet okozza. Egy-két apró változtatással elkerülheted a száraz töredezett, gubancos fürtöket, és visszanyerheted fényes hajkoronádat!

Ha naponta mosol hajat
Hajkoronánk akkor lesz egészséges, fényes megjelenésű, ha a fejtetőről származó természetes olajak elérik a hajvégeket is. Szakértők ezért azt tanácsolják, hogy kerüld a mindennapos hajmosást, lehetőleg inkább csak minden harmadik napon mosd meg a fürtjeidet. Ha fel szeretnéd frissíteni hajkoronádat, spriccelj a hajgyökerekre vizet. Hajmosás közben ne feledkezz el a fejbőrödről sem, finoman masszírozd, ezzel serkented a vérkeringést, ami az egészséges, dús hajkoronát eredményez.

Folyamatosan lófarkat hordasz
Mivel a hajszálak gyakran töredeznek, vagy akadnak gumiban azon a helyen, ahova a copfodat helyezed, érdemes néha váltogatni a rögzítési pontot. Egyik nap készítsd a lófarkat egy fél centivel feljebb, másnap lejjebb. Használj minél rugalmasabb hajgumit, így elkerülheted a haj károsodását.

Ha túl sokat fésülködsz
A fésülködés során nem csak frizurádat alakítod, de egyúttal eljuttatod a természetes olajokat is a hajgyökerektől a hajvégekig. Ehhez azonban elég csupán néhány mozdulat. Fontos, hogy a fésülködést ne vidd túlzásba, mert a haj fölösleges károsodásához, és a hajszálak töredezéséhez vezethet.

Szárítsd nedvesen, de ne vizesen
Ha csurom vizesen szárítod a hajadat, az nem csak azt eredményezi, hogy nehezen tudsz majd frizurát formázni kusza fürtjeidből, de ez az oka annak is, hogy a hő súlyos károkat okoz a hajszálakon. Csak akkor kezd el szárítani a hajad, ha már némileg megszáradt, de még nedves. Szárítás előtt 5 percig csavard törölközőbe a hajad, majd hagyd a levegőn száradni még 5 percig.

Kerüld a hajlakkot!
A hajlakkok többsége egy polimer nevű anyagot tartalmaz, mely csökkenti a haj páratartalmát, és elvonja a nedvességet tőle. Így a közhiedelemmel ellentétben nem a lakkban található alkohol a ludas a haj szárazságáért, az ugyanis elpárolog, mielőtt eléri  a fejbőrt. Lehetőleg minél kevesebbet használj belőle, csak annyit amennyi szükséges a hajad formázásához.

Egy valódi megoldás a korpára
A különböző hidratáló pakolások, és olajak csak átmeneti megoldást nyújtanak a korpára, a korpa valójában egy gyulladásos betegség, ami független a fejbőr szárazságától. Kezelésére használj olyan sampont, mely tartalmaz szalicilsavat, cinket, vagy szelén-szulfidot.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest