… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt A hosszan tartó pedikűr alapszabályai

A hosszan tartó pedikűr alapszabályai

A nyári szezonban, amikor a különleges és nőies, nyitott lábbelik miatt lábfejünk könnyen a figyelem középpontjába kerül, érdemes mindig nagy ügyet fordítani lábunk ápolására, a pedikűrre. Ezért nagyon fontos, hogy minden nő ismerje azokat a praktikákat, amelyek segítségével néhány perc alatt tökéletes és ápolt lábfejet és körmöket varázsolhat magának. Íme néhány tipp arra, hogy hogyan őrizzük meg a gyönyörű pedikűrt hosszú távon, valamint hogyan előzzük meg a körömlakk gyors lepattogását.

Útmutató a hosszan tartó pedikűrhöz:

Olajmentesítés
Az első lépés a lábujjak tökéletes előkészítése. A kulcslépés itt mindenképpen meg kell győződnünk a körmök tökéletes olajmentesítéséről, vagyis az esetleges ápoló és hidratáló készítmények maradéktalan eltávolításáról. A legjobb módja ennek, egy alkoholtartalmú készítmény, például körömlakklemosó használata. Már ez a momentum is mindenképpen képes a körömlakk élettartamának meghosszabbítására, hiszen a lakk lepattogásának általában leggyakoribb problémája, ha zsíros, olajos felületre kenjük fel, amely viselet közben gyorsan elenged a letisztítotatlan területeken.

Következetes márkaválasztás
A következő lépés a megfelelő termékek kiválasztása a tökéletes és gyönyörű pedikűrért. Alapszabály, hogy a különböző lakkokat és díszítőket mindig ugyan abból a márkából válasszuk ki. Ez nem csak egy ügyes marketingfogás, valóban érdemes erre az apróságra odafigyelni, mivel a különböző kozmetikai cégek direkt úgy alkotják meg termékeiket, hogy azok együttes alkalmazása a legjobb, legtartósabb legyen, valamint, hogy a termékek csak a saját márkájukon belüli darabokkal működjenek igazán.

Alapozás
Nagyon fontos a megfelelő alaplakk kiválasztása. Mivel ezt kenjük rá először körmünkre, érdemes rá különösebb figyelmet fordítani. Pedikűrösök tanácsa szerint érdemes az alaplakkból egy jobb minőségűt beszerezni, akár egy drágábbat is, hiszen segítségével tartósabb hatást vagyunk képesek elérni.

Tökéletes fedés
Ne csak az alapozásra, hanem a fedésre is fordítsunk minden alkalommal nagy gondot, minden színezés, díszítés után alkalmazzunk fedőlakkot. Azonban ne csak közvetlenül a festés után, hanem a pedikűr után egy héttel is érdemes a körmökön újra átmenni egy réteg fedőlakkal, mivel így megelőzhetjük az esetleges töredezéseket és köszönhetően a plusz védőrétegnek, hosszabb ideig élvezhetjük a szépen elkészített pedikűrt.

Hidratálás az ápolt és szép lábakért
Egy szuper hidratáló és ápoló krémet is érdemes beszerezni, hogy nemcsak körmeink, de lábfejünk is gyönyörű legyen egész nyáron. A mellett, hogy hatása esztétikailag is fontos, táplálja a körömágyat és a láb bőrét, ezáltal a pedikűr sokkal időtállóbb lehet.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest